Medalla d’Or de la Ciutat a l’Editorial Planeta

Amb motiu del 75è aniversari de l’Editorial Planeta, el Consell del Plenari Municipal ha aprovat, per unanimitat, atorgar la Medalla d’Or de la Ciutat al grup editorial barceloní, pel seu compromís amb la promoció de la cultura i per contribuir a la projecció internacional de Barcelona en l’àmbit literari.

28/06/2024 12:29 h

Ajuntament de Barcelona

El Govern municipal també ha valorat el caràcter innovador de l’editorial, tant en els continguts com en els productes i formats, i també en la seva promoció i comercialització.

L’Editorial Planeta la va fundar José Manuel Lara Hernández l’any 1949 a Barcelona, i va ser  l’embrió del Grup Planeta. Manté la seva estructura de capital íntegrament familiar i s’ha convertit en un referent en l’àmbit editorial, dels mitjans de comunicació i de la formació i l’entreteniment audiovisual, amb presència a més de vint països.

Amb més de 70 segells editorials, el Grup Planeta és present al mercat editorial d’Espanya i Amèrica Llatina i edita anualment més de 2.500 novetats en castellà, català i portuguès. El compromís de l’editorial amb el talent i la innovació es materialitza, també, amb la convocatòria anual del Premi Planeta de Novel·la, creat l’any 1952, i que s’ha convertit en un esdeveniment literari de gran repercussió.

Etiquetes associades a la notícia