Menú de les Estacions: per menjar de temporada, fomentar l’economia local i cuidar el planeta

Es tracta d’una iniciativa de la capital mundial de l’alimentació sostenible 2021 per canviar els hàbits i el model alimentari de la ciutat.

25/03/2021 09:53 h

Ajuntament de Barcelona

Escoles de cuina i xefs s’han aplegat per elaborar una proposta de plats elaborats amb productes de temporada, i un centenar de restaurants de Barcelona i l’àrea metropolitana també hi participen oferint a les seves cartes plats elaborats amb ingredients típics de cada estació.

El Menú de les Estacions es presenta amb un objectiu doble: fomentar una alimentació sana i saludable feta amb productes de temporada i de proximitat, i, alhora, donar suport a un sector colpejat durament per la crisi de la covid-19, el de la restauració, així com als productors agrícoles propers a Barcelona i al comerç de proximitat.

Es tracta que els restaurants puguin incorporar als menús opcions saludables i elaborades a partir de productes de temporada típics de cada estació, i que d’aquesta manera es converteixin també en un actiu més per difondre entre la clientela una manera d’alimentar-se amb ingredients fàcils de trobar al mercat i més saludables.

A més, també s’hi han implicat les escoles d’hoteleria de la ciutat i xefs de prestigi, que han estat els responsables d’elaborar diferents propostes culinàries que els restaurants poden incorporar o adaptar. Ja hi ha més d’un centenar de restaurants que s’han adherit a la iniciativa i apostaran pels ingredients de temporada a les seves propostes culinàries.

El Menú de la Primavera

Cireres, sardines, musclos, espàrrecs, taronges, pèsols i molts altres aliments configuren la proposta per a la primavera, que ha estat la carta de presentació del menú, que inclourà una selecció de productes per a cada estació.

A partir d’aquesta cistella, les escoles d’hoteleria de la ciutat, l’Escola d’Hoteleria i Turisme, l’Escola Superior d’Hostaleria i Turisme i l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona, han elaborat tres receptes de temporada com a exemple del menú: pèsols amb menta, nyam i tomàquet cítric; coca de vidre, verdures escalivades, sardina marinada i amanida de mostassa i ruca, i maduixots amb iogurt eco i xocolata blanca.

El Menú de les Estacions és una de les iniciatives de la ciutat com a capital mundial de l’alimentació sostenible. Al llarg de l’any s’impulsaran accions i s’organitzaran activitats per situar les polítiques alimentàries com a vector de canvi social i ecològic de Barcelona.

 

Més informació