Menú de tardor: aliments de temporada saludables i de proximitat

La proposta gastronòmica del Menú de les Estacions, una iniciativa de Barcelona, Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible, es renova amb l’inici de la tardor amb plats que inclouen aliments de temporada i de proximitat, com bolets, moniato, sorell, mongeta del ganxet, coliflor o magrana. El nou menú, dissenyat per tres escoles d’hoteleria i el xef Víctor Quintillà, es podrà degustar en més de 160 restaurants de Barcelona i d’arreu de Catalunya, que podran oferir-lo sense modificacions o adaptar-lo al seu estil de cuina.

06/10/2021 17:24 h

Ajuntament de Barcelona

Alimentació saludable i sostenible les quatre estacions

L’objectiu del Menú de les Estacions és oferir idees i receptes per promoure una alimentació saludable i sostenible que es fonamenti en productes de proximitat i de temporada, a més d’impulsar l’economia local i la restauració.

Aquesta iniciativa s’afegeix a altres projectes que es duen a terme en el marc de Barcelona, Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible, com la promoció de menjadors escolars més sans i sostenibles o la Setmana Ciutadana de l’Alimentació Sostenible, que té lloc del 14 al 24 d’octubre.

Menú de tardor

La presentació del menú de tardor s’ha dut a terme al Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona, a Santa Coloma de Gramenet, ja que Barcelona, Capital de l’Alimentació Sostenible té abast metropolità. Les receptes que formen part del menú han estat elaborades per l’Escola d’Hoteleria i Turisme de la Universitat de Barcelona (CETT), l’Escola Superior d’Hostaleria i Turisme Jesuïtes Sarrià – Sant Gervasi i l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB). A més, en la presentació d’avui hi han participat el xef Víctor Quintillà, cuiner i propietari del Restaurant Lluerna de Santa Coloma, amb una estrella Michelin, i l’Escola de Restauració de Santa Coloma.

Els caps de cuina i dos estudiants han elaborat quatre plats amb productes típics de la tardor que, a més, són de comerç de proximitat: arròs melós de coliflor, sorell al forn amb patates i allioli, bolets saltats i en conserva amb fruites seques i tomàquets i sopa freda de castanyes amb fartons.

Els plats del menú de tardor es podran degustar en més de 160 restaurants de Barcelona i d’arreu de Catalunya, que podran oferir el menú sense modificacions o adaptat a l’estil de cuina i la carta de preus de cada establiment.

A més, al web d’Alimentació Sostenible es podran consultar les receptes que formen part del menú per elaborar-les a casa.

Etiquetes associades a la notícia