Més de la meitat de les parades d’alimentació dels mercats són Comerç Verd

Un total de 619 establiments ja s’han adherit a la iniciativa Comerç Verd, el 52% de les 1.105 parades dels mercats de Barcelona dedicades a productes d’alimentació. Aquests comerços garanteixen un bon nombre de productes locals, ecològics i directes de pagès o llotja i fomenten l’alimentació sostenible.

20/02/2022 10:02 h

Ajuntament de Barcelona

La iniciativa Comerç Verd es va impulsar en el marc del programa Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021 i suposa un salt qualitatiu tant en el volum d’aliments locals, ecològics, de petits productors, de pagès o de llotja que es consumeixen a Barcelona com en el fet que la ciutadania pugui accedir molt més fàcilment a aquests productes.

Els 38 mercats alimentaris de la ciutat tenen establiments adherits a la iniciativa, que estan identificats amb cartells i altres elements gràfics per augmentar-ne la visibilitat.

Els mercats amb més percentatge de parades que formen part del programa són els de Sarrià, el Bon Pastor, les Corts, Sant Andreu, Sants i Horta. Per sectors, hi ha 291 establiments de productes carnis, 158 peixateries, 120 fruiteries, 29 parades de llegums, 11 herbolaris o establiments especialitzats en dietètica, 6 de queviures i 4 d’especialitats.

El programa, que ha estat definit i impulsat amb la col·laboració dels gremis alimentaris minoristes, també ofereix suport especialitzat als comerços que s’hi adhereixen, des de serveis d’informació, acompanyament i formació als comerciants per enfortir el negoci fins a ajuda per fidelitzar la clientela d’aquest tipus de productes i per enfortir els canals de comunicació.

Més informació

Notícies relacionades