Millora l’ocupació a Barcelona en el darrer any: 21.000 persones han trobat feina

Un any i mig després de l’esclat de la pandèmia, es recuperen les dades d’ocupació a la ciutat amb un increment del nombre de contractes de treball que ha suposat el descens de l’atur fins a les xifres anteriors a l’inici de la crisi, i que en els darrers dos mesos se situa per sota de les 80.000 persones. Durant aquest temps, s’ha posat en marxa un fons de 120 milions d’euros per impulsar la recuperació econòmica i el foment de l’ocupació.

08/09/2021 17:59 h

Ajuntament de Barcelona

Les darreres dades d’ocupació a Barcelona confirmen el procés de recuperació econòmica que s’està produint a la ciutat, amb un descens significatiu del nombre de persones aturades que representa que en el darrer any unes 21.000 persones han trobat feina.

Segons el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), tot i que l’atur femení també ha disminuït fins al nivell d’abans de la pandèmia de covid-19, el col·lectiu de dones sense feina és majoritari: 39.671 dones continuen sense ocupació (un 55,5%), en relació amb els 31.795 homes (un 44,5%) que tampoc en tenen.

Impuls a l’ocupació des de Barcelona Activa

La millora de l’ocupació a la ciutat és un indicador important a l’hora de valorar les accions destinades a impulsar la recuperació econòmica, un procés que continua en marxa i al qual entre els anys 2020 i 2021 s’han destinat prop de 120 milions d’euros a fons extraordinaris per apuntalar l’economia i l’ocupació. Barcelona Activa està aplicant programes d’orientació laboral, i l’acompanyament en processos d’intermediació laboral amb empreses, contractació i formació per millorar les competències professionals són algunes de les mesures per estimular l’increment dels nous contractes de treball a la ciutat, els quals han augmentat un 59,1% interanual el mes passat. Només en el primer semestre del 2021 Barcelona Activa va atendre més de 36.000 persones i 1.200 comerços van demanar assessorament.

Augmenta la contractació indefinida

Pel que fa a la contractació indefinida, ha crescut en un 57% en relació amb el mateix mes de l’any passat, i la contractació acumulada en els primers vuit mesos de l’any 2021 a Barcelona s’ha incrementat fins a 492.032 contractes, dels quals un 18% són de caràcter indefinit. Un dels perfils per al qual han augmentat més els contractes indefinits ha estat el de tècnic-professional o personal científic, segons les dades de l’Observatori del Treball i les que recull la Fundació Barcelona FP. L’observatori també assenyala que els nivells especialitzats i superiors, com la formació professional i la universitària, continuen sent els que menys han fet augmentar la desocupació des de l’esclat de la pandèmia de covid-19.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades