Millorar l’educació per a la igualtat, el nou repte de l’Audiència Pública a les noies i els nois

Comença la quinzena edició de l’Audiència Pública a les noies i els nois de Barcelona, una iniciativa que se celebra cada curs acadèmic i que anima els escolars d’entre 11 i 17 anys a participar en el govern de la ciutat. Amb el lema “Educant per a la igualtat”, aquest curs treballaran propostes per afavorir una educació lliure de discriminació.

26/11/2019 14:50 h

Ajuntament de Barcelona

Prop de 1.600 escolars de 36 centres educatius s’han trobat avui per assistir a la presentació de la quinzena Audiència Pública a les noies i els nois de Barcelona, un programa municipal per implicar els infants i adolescents d’educació primària, secundària, batxillerat i educació especial en el govern de la ciutat.

Durant el curs 2019-2020 l’alumnat abordarà, des d’una mirada feminista i amb el suport del professorat, l’educació per a la igualtat. Durant tot el procés les noies i els nois participants argumentaran i debatran sobre aquest tema per tal de consensuar les propostes i els compromisos que, al final del procés, presentaran al consistori. A més, els equips docents dels diferents centres rebran assessorament tècnic específic per assolir els objectius del programa.

“Educant per a la igualtat”

Mitjançant activitats als districtes i al conjunt de la ciutat, es tractaran diversos aspectes de l’educació per a la igualtat:

  • Analitzar la presencia del masclisme i el sexisme en l’àmbit quotidià.
  • Desenvolupar una opinió crítica des de l’autonomia, la responsabilitat, el respecte, el compromís cívic, l’empatia, la cooperació i les habilitats per a l’argumentació.
  • Identificar estratègies per prevenir les relacions abusives, la violència masclista, els estereotips i la discriminació per raons de diversitat de gènere i orientació sexual.
  • Esdevenir agents transformadors a l’escola i els entorns propers.
  • Conèixer les competències i els recursos municipals de la ciutat per abordar la violència masclista.
  • Identificar la veracitat i la intencionalitat de tot tipus de relats per combatre els discursos discriminatoris i les invisibilitzacions.
  • Participar en la identificació de necessitats i en la recerca de solucions en què intervinguin l’Ajuntament i la comunitat.

Audiència Pública

El projecte culminarà a final de curs amb l’Audiència Pública al consistori, en què prop de 250 noies i nois, en representació de tot l’alumnat que participa en la iniciativa, presentaran les mesures acordades.

Notícies relacionades