Nou impuls a l’aliança amb l’habitatge sense ànim de lucre

Dos solars més i un edifici municipal de 203 pisos s’incorporen al conveni signat a finals del 2020 amb les fundacions socials i cooperatives d’habitatge, que preveia la construcció d’un miler de pisos, el 60% en règim de lloguer i el 40% destinats a iniciatives de cohabitatge.

14/12/2021 15:54 h

Ajuntament de Barcelona

Aquesta nova incorporació representarà 203 habitatges assequibles més a partir del 2023, una xifra que se suma a les onze promocions de 364 habitatges ja assignades a les entitats i que actualment es troben en la fase de treballs previs a les obres, com la redacció del projecte i la sol·licitud de llicències.

En concret, aquestes tres noves promocions són les següents:

  • Casernes de Sant Andreu, passeig de Torras i Bages, 126-128: cohabitatge de 80 pisos a càrrec d’una cooperativa.
  • Mont-ral, 37 i 39, i Doctor Letamendi, 99 i 103: promoció de lloguer de 38 habitatges a càrrec d’una fundació. Es tracta d’uns edificis adquirits per l’Ajuntament a principis del 2021 per frenar un procés especulatiu i amb un llarg procés d’incompliment del deure de conservació per part del propietari anterior.
  • Bolívia, 23-27: promoció de lloguer de 85 habitatges obert tant a fundacions com a cooperatives de lloguer.

Aquest conveni permet impulsar el lloguer protegit i enfortir les fundacions d’habitatge social i les cooperatives d’habitatge, i així diversifica el ventall d’agents en el sector de l’habitatge i immobiliari alhora que permet agilitzar l’ampliació del parc protegit a través de la promoció i la rehabilitació.

Etiquetes associades a la notícia