Nou web per consultar els resultats de totes les votacions del Ple

Entra en funcionament una nova eina per consultar la posició dels grups municipals en totes les propostes presentades als plens del Consell Municipal de Barcelona des del juliol del 2015.

10/06/2021 14:28 h

Ajuntament de Barcelona

El nou web d’acords del Consell Plenari recull els resultats de totes les votacions de les propostes tant de la part decisòria o executiva, presentades majoritàriament pels partits del Govern, com de la part d’impuls i control, presentades generalment pels partits de l’oposició.

Per facilitar l’accés als resultats, es poden cercar les propostes per data, part del Ple, paraula clau o tema. També permet descarregar-se tota la informació en format de dades obertes i ofereix la possibilitat de visualitzar els resultats amb infografies interactives.

Consens ampli

La nova eina permet, per exemple, veure com hi ha hagut un consens ampli en la majoria de les qüestions presentades pel Govern al Ple en els dos mandats. Des del juliol del 2015, s’han aprovat més del 93% de les propostes, si bé la unanimitat és molt més freqüent en el darrer mandat, amb un acord total en el 48% de les propostes del Govern, que en el primer, quan només es van aprovar per unanimitat el 20% de les qüestions.

Al mateix temps, el web també facilita veure quins grups municipals han donat més suport a cada partit de l’oposició en la part d’impuls i control. A tall d’exemple:

    • Les proposicions d’ERC han rebut el suport de BComú en el 100% dels casos.
    • Cs ha rebut sempre el vot favorable del PP i BCN Canvi.
    • Les proposicions de J×Cat han rebut el suport d’ERC en el 80% dels casos.
    • El PP ha rebut el suport de BCN Canvi en totes les propostes que ha presentat.
    • Les propostes de BCN Canvi sempre han obtingut el vot favorable del PP i Cs.

Etiquetes associades a la notícia