Nous autobusos per a un transport públic més sostenible i eficient

La modernització de la flota d'autobusos de la ciutat avança amb la incorporació de 76 vehicles nous menys contaminants i més confortables que redueixen les emissions un 30%, garanteixen el bon funcionament del servei i fomenten una ciutat més saludable. L'any vinent el 23% del parc s'haurà renovat.

16/03/2018 19:02 h

Ajuntament de Barcelona

VÍDEO. Mercedes Vidal: “Invertir en transport públic és invertir en l’estat del benestar perquè permet garantir un bon servei i consolidar la flota d’autobusos de la ciutat com la més neta d’Europa.”

VÍDEO. Ada Colau: “Prioritzem el transport públic perquè estem a favor del dret a la mobilitat i del dret a la salut, i dins d’aquesta estratègia cal fer també la connexió del tramvia, que té consens veïnal, social i institucional.”

La demanda del transport públic no deixa de créixer a la ciutat, on en els últims set anys s’ha incrementat la inversió un 86% per poder mantenir la qualitat del servei i avançar cap a una mobilitat més sostenible.

Entre les actuacions actuals s’inclou la reconversió energètica progressiva del servei d’autobusos com a part del compromís municipal per la lluita contra el canvi climàtic, que s’aplica a mesura que es renova la flota.

Entre el gener i el març, s’han incorporat 62 cotxes híbrids de propulsió electrotèrmica que substitueixen autobusos dièsel i que estalvien 7.600 litres de gasoil per unitat i any. En total, el 25% del servei urbà, 269 autobusos, ja es fa amb vehicles híbrids.

D’aquests autobusos, 54 donaran servei a les línies urbanes i 8 al parc del Bus Turístic, que per primer cop disposarà de vehicles sostenibles. A més, també s’han incorporat 14 autobusos de gas natural comprimit. En total, Transports Metropolitans de Barcelona ha fet una inversió de 32,5 milions d’euros.

Accessibilitat i comoditat

La modernització de la flota d’autobusos també incorpora millores en l’accessibilitat, amb quatre portes per agilitar les parades, polsadors de porta intel·ligents i per a persones amb discapacitat visual, terra antilliscant o rampa retràctil, i indicadors laterals lluminosos del nom de línia.

El servei també guanya en comoditat amb espais més confortables, connectors d’USB i aire condicionat.

Més servei i menys contaminant

La renovació de la flota d’autobusos continuarà els pròxims mesos amb l’objectiu d’incorporar un total de 253 vehicles nous entre el 2018 i el 2019, el 23% del total. D’aquests autobusos, 66 serviran per ampliar el servei i cobrir l’augment de demanda de transport públic.

La incorporació de vehicles sostenibles al servei d’autobús haurà reduït, entre el 2017 i el 2020, 27.000 tones de diòxid de carboni.

 

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades