Us informem que per tasques de millora en les infraestructures tecnològiques de l'Ajuntament de Barcelona, aquest cap de setmana la Seu Electrònica, Guia BCN, l'Oficina Virtual de Tràmits, el Servei d'Atenció en Línia al Ciutadà i l'Agenda 500 estaran fora de servei. També es poden veure afectats altres serveis d'aquest web.

L'horari previst d'aquesta actuació és des de dissabte, a les 15.00 hores, fins dilluns, a les 00.00 hores.

Disculpeu les molèsties que us puguem ocasionar.

Nous autobusos per a un transport públic més sostenible i eficient

La modernització de la flota d'autobusos de la ciutat avança amb la incorporació de 76 vehicles nous menys contaminants i més confortables que redueixen les emissions un 30%, garanteixen el bon funcionament del servei i fomenten una ciutat més saludable. L'any vinent el 23% del parc s'haurà renovat.

16/03/2018 19:02 h

Ajuntament de Barcelona

VÍDEO. Mercedes Vidal: “Invertir en transport públic és invertir en l’estat del benestar perquè permet garantir un bon servei i consolidar la flota d’autobusos de la ciutat com la més neta d’Europa.”

VÍDEO. Ada Colau: “Prioritzem el transport públic perquè estem a favor del dret a la mobilitat i del dret a la salut, i dins d’aquesta estratègia cal fer també la connexió del tramvia, que té consens veïnal, social i institucional.”

La demanda del transport públic no deixa de créixer a la ciutat, on en els últims set anys s’ha incrementat la inversió un 86% per poder mantenir la qualitat del servei i avançar cap a una mobilitat més sostenible.

Entre les actuacions actuals s’inclou la reconversió energètica progressiva del servei d’autobusos com a part del compromís municipal per la lluita contra el canvi climàtic, que s’aplica a mesura que es renova la flota.

Entre el gener i el març, s’han incorporat 62 cotxes híbrids de propulsió electrotèrmica que substitueixen autobusos dièsel i que estalvien 7.600 litres de gasoil per unitat i any. En total, el 25% del servei urbà, 269 autobusos, ja es fa amb vehicles híbrids.

D’aquests autobusos, 54 donaran servei a les línies urbanes i 8 al parc del Bus Turístic, que per primer cop disposarà de vehicles sostenibles. A més, també s’han incorporat 14 autobusos de gas natural comprimit. En total, Transports Metropolitans de Barcelona ha fet una inversió de 32,5 milions d’euros.

Accessibilitat i comoditat

La modernització de la flota d’autobusos també incorpora millores en l’accessibilitat, amb quatre portes per agilitar les parades, polsadors de porta intel·ligents i per a persones amb discapacitat visual, terra antilliscant o rampa retràctil, i indicadors laterals lluminosos del nom de línia.

El servei també guanya en comoditat amb espais més confortables, connectors d’USB i aire condicionat.

Més servei i menys contaminant

La renovació de la flota d’autobusos continuarà els pròxims mesos amb l’objectiu d’incorporar un total de 253 vehicles nous entre el 2018 i el 2019, el 23% del total. D’aquests autobusos, 66 serviran per ampliar el servei i cobrir l’augment de demanda de transport públic.

La incorporació de vehicles sostenibles al servei d’autobús haurà reduït, entre el 2017 i el 2020, 27.000 tones de diòxid de carboni.

 

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades