Noves accions per empoderar els joves afectats per la crisi generada per la covid-19

Nova mesura de govern que inclou 45 actuacions per generar confiança a les persones joves de la ciutat i oferir-los oportunitats de futur. L’objectiu és no deixar-les enrere i pal·liar així les conseqüències de l’emergència sanitària, econòmica i social en el col·lectiu. El pressupost per a aquestes actuacions, que es duran a terme durant aquest any i el vinent, és d’uns 2,5 milions d’euros.

13/03/2021 10:08 h

Ajuntament de Barcelona

Segons l’Enquesta a la joventut de Barcelona, que es va presentar el novembre del 2020, més de la meitat dels joves pensaven que la crisi generada per la pandèmia de la covid-19 els afectaria de manera negativa o molt negativa en el futur. Davant d’aquesta situació, el consistori ha vist necessari fomentar l’empoderament dels joves oferint-los eines de capacitació, assessorament, suport i informació veraç perquè puguin prendre decisions que els ajudin a construir el seu projecte vital.

La nova mesura “La joventut al cap 2021-2022” actualitza el Pla d’adolescència i joventut (PAJ) 2017-2021 amb les noves necessitats derivades de la crisi de la covid-19. El document recull 45 propostes que s’agrupen en sis àmbits de treball: educació, ocupació, associacionisme i participació, benestar, habitatge i equipaments i serveis juvenils. Aquestes noves accions s’afegiran a les més de 180 que ja recull el PAJ.

Programes d’assessoria acadèmica, tallers d’autoconeixement i acompanyament emocional, càpsules informatives per combatre l’addicció a les pantalles i donar resposta als canvis en les relacions afectives i sexuals, promoció de l’emancipació juvenil i millora de l’accés als serveis i equipaments juvenils són algunes de les 45 accions que inclou la nova mesura.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades