Noves mesures per millorar la mobilitat als entorns del Park Güell

Els objectius són garantir la mobilitat i la convivència al barri de la Salut i ordenar l’accés de les persones que visiten el recinte.

19/04/2024 12:19 h

Districte Gràcia

L’Ajuntament aplicarà diferents iniciatives per millorar la mobilitat al barri de la Salut, al voltant del Park Güell, un dels espais més concorreguts de la ciutat. Posarà en marxa tres mesures: ampliar la zona de restricció del trànsit, reubicar i reordenar les parades de taxi i reforçar les línies de bus més utilitzades pels turistes.

Ampliació de l’àrea d’accés restringit per al veïnat

S’instal·larà una nova pilona a la cantonada dels carrers del Pare Jacint Alegre i de l’Escorial que només permetrà el pas al veïnat. Les persones residents tindran una targeta per accedir-hi i la pilona disposarà d’un intèrfon per regular l’accés dels taxis que donin servei als veïns i veïnes.

Així, s’impedirà que altres vehicles s’acostin als accessos del parc i circulin per l’interior del barri. Aquesta pilona substituirà l’actual, situada al carrer de Marianao amb la rambla de Mercedes, de manera que l’àrea restringida al trànsit s’amplia notablement.

Reordenació de les parades de taxi

Una altra de les mesures és l’eliminació de la parada de taxis de la rambla de Mercedes, una reclamació dels veïns i veïnes, que es queixaven de problemes de convivència i mobilitat. A partir d’ara, la parada principal de la zona serà la de la carretera del Carmel, que s’ampliarà de les quatre places actuals a dotze.

La reordenació es completa amb una nova parada de quatre places a la cantonada entre els carrers de la Mare de Déu de la Salut i l’Escorial. Aquesta parada quedarà fora de l’àrea restringida i, per instal·lar-la, s’augmentarà l’amplada del carrer.

Més vehicles a les línies de bus

Per millorar el servei, TMB ha reforçat les línies que condueixen fins a la Salut i el Park Güell. El 116, el bus de barri que s’ha eliminat de les aplicacions de navegació amb l’objectiu d’evitar la massificació, s’ha reforçat amb un vehicle més els dissabtes i festius i també els dies laborables quan és necessari.

La línia 24 també s’ha reforçat amb un vehicle més tant els dissabtes com els festius, i la V19, amb un vehicle més els dissabtes i dos més els festius. De cara a l’estiu, el servei tindrà un reforç afegit els caps de setmana amb tres vehicles més a la V19 i cinc més a disposició de les línies V19 i 24, segons les necessitats. Aquests increments es modularan segons la demanda i l’efecte de les mesures.

A més, en totes tres línies s’intensificaran la inspecció i la vigilància i es millorarà la senyalització interior dels vehicles.

Venda d’entrades exclusivament per internet

A partir de l’1 de juliol, el Park Güell deixarà de vendre entrades físiques a les taquilles i només es podran comprar de manera anticipada i per internet. Aquesta iniciativa pretén afavorir les visites programades, generar un accés esglaonat i fluid al parc i evitar desplaçaments innecessaris.

La venda exclusiva en línia permetrà destinar les taquilles del recinte a altres usos, com ara punts d’informació, de resolució d’incidències i de devolucions o espais de gestió de grups, entre altres.

Etiquetes associades a la notícia