Obre el quart centre d’atenció odontològica gratuït per a persones vulnerables

L’acord amb la Fundació Sant Pere Claver permet ampliar la xarxa d’equipaments que ofereixen serveis odontològics gratuïts a persones en situació vulnerable. Aquest nou espai s’afegeix als tres equipaments que ja ofereixen el servei, que han atès 19.435 consultes des que es van posar en marxa.

21/09/2021 14:23 h

Ajuntament de Barcelona

Amb una inversió de 89.000 euros anuals, el nou acord amb la Fundació Sant Pere Claver fa possible l’ampliació de la cobertura sanitària dels serveis gratuïts odontològics per a persones en situació vulnerable fins a 250 pacients més l’any. El nou espai de consultes, situat a l’equipament de la fundació del carrer de Vila i Vilà, atendrà persones usuàries dels centres de salut mental d’adults (CSMA) i dels centres d’atenció i seguiment a les drogodependències (CAS).

Amb aquest nou centre, en marxa des del 15 de setembre, ja són quatre els equipaments que ofereixen serveis gratuïts d’odontologia a Barcelona. Els altres tres són l’equipament del carrer de Bonaplata, a Sarrià – Sant Gervasi, fruit d’un conveni amb l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, i els centres del carrer de Viladomat, a l’Eixample, i de la plaça dels Eucaliptus, a Nou Barris, de titularitat municipal.

Més de 20.000 persones ateses al dentista municipal

Fins al 31 d’agost, els serveis odontològics gratuïts han atès més de 2.600 persones en situació vulnerable, i es calcula que en data 20 de setembre s’han superat les 20.000 visites. En aquestes dades s’inclouen els infants que s’atenen a l’equipament del carrer de Bonaplata.

Qui pot accedir al servei odontològic gratuït?

El servei s’adreça a adults i infants que es trobin en situació de vulnerabilitat, derivats pels serveis socials de Barcelona, sota un llindar econòmic determinat i amb una necessitat odontològica diagnosticada.

Hi ha altres serveis odontològics amb avantatges?

A més d’atendre persones en situació vulnerable, també s’han posat en marxa altres iniciatives que ofereixen avantatges en les consultes odontològiques:

  • Operador odontològic per a tota la ciutadania amb preus més accessibles, per sota dels de mercat.
  • Subvenció a una consulta odontològica solidària per a infants i persones sense llar.
  • Conveni perquè les clíniques dentals associades a l’Associació Empresarial de Centres d’Assistència Dental (AECAD) ofereixin tarifes socials a diferents col·lectius.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades