Pas endavant per reequilibrar l’activitat comercial a Enric Granados

El Govern municipal inclou aquest carrer en el procés d’elaboració del pla d’usos que regularà els primers quatre eixos verds i quatre places previstos per a aquest mandat a l’Eixample. Fins ara l’àmbit del pla ja incloïa la cruïlla entre Consell de Cent i Enric Granados, i ara s’hi afegeix tot el carrer per promoure-hi l’equilibri d’usos.

30/04/2021 12:04 h

Districte Eixample

El Govern municipal ha decidit afegir el carrer d’Enric Granados en l’àmbit del pla, que inicialment ja incloïa la cruïlla entre aquesta mateixa via amb Consell de Cent, on hi haurà una de les quatre places projectades. La novetat, doncs, és la inclusió de tot aquest cèntric carrer en el pla d’usos per poder estendre adequadament el model de superilles. L’objectiu és protegir i potenciar el comerç i els serveis de proximitat i vetllar per la pluralitat d’usos que caracteritzen una ciutat mixta i diversa. Actualment la gastronomia té un paper molt important a la zona, i cal estudiar-ne degudament les condicions d’implantació per garantir l’equilibri d’usos a tot l’àmbit.

La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, afirma: “Volem evitar el monocultiu d’activitats i la gentrificació a tot l’entorn de la Superilla Barcelona i especialment a Enric Granados, on la pacificació del carrer ja va suposar l’obertura de molts restaurants i terrasses nous”.

Perquè durant l’estudi i la redacció de la normativa no hi hagi sol·licituds de llicències i autoritzacions contràries als objectius del pla, el Govern municipal ha ampliat la suspensió de llicències vigent als carrers de la Superilla Barcelona. Concretament, s’estén a Enric Granados la suspensió de la concessió de llicències i permisos d’activitats musicals, activitats de restauració, especialistes alimentaris i plats preparats, autoserveis, botigues de conveniència i comerços alimentaris amb degustació.

L’àmbit específic de tota la suspensió, doncs, abasta ara les parcel·les confrontants al carrer del Consell de Cent, entre Vilamarí i Roger de Llúria; al carrer de Rocafort, entre l’avinguda de Roma i la gran via de les Corts Catalanes; al carrer del Comte Borrell, entre l’avinguda de Roma i la gran via de les Corts Catalanes, i al tram del carrer d’Enric Granados, entre Diputació i Consell de Cent i la plaça del Doctor Letamendi i l’avinguda Diagonal. A més, cal tenir en compte que als entorns del carrer de Girona ja hi ha vigent un pla d’usos específic que ordena les activitats de pública concurrència, comerços alimentaris i altres establiments.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia