Per l’ús del llenguatge inclusiu en el tractament de les persones amb discapacitat al transport públic

Una campanya conjunta amb TMB vol posar fi a l’ús d’etiquetes discriminatòries com ‘minusvàlid’ o ‘disminuït’. Aquesta iniciativa serveix també per donar suport a l’activitat de la Federació ECOM, que enguany celebra 50 anys reivindicant la plena inclusió social de les persones amb diversitat funcional.

28/10/2021 19:52 h

Ajuntament de Barcelona

El llenguatge pot ser una forma de discriminació de conseqüències considerables sobre les persones o col·lectius que la pateixen. Per això, per conscienciar sobre l’ús d’un llenguatge inclusiu, es llança una campanya als autobusos i el metro de la ciutat, en col·laboració amb TMB i la Federació ECOM, per sensibilitzar sobre el tractament de les persones amb discapacitat en un pla d’igualtat, que s’estendrà fins al 2 de novembre.

Aquesta campanya vol sensibilitzar sobre etiquetes discriminatòries com disminuït, minusvàlid o discapacitat (en aquest últim cas, l’expressió adequada seria persona amb discapacitat). A més, s’alinea i reforça la iniciativa que el col·lectiu de persones amb diversitat funcional va portar al Congrés dels Diputats el 30 de setembre, que reclamava treure el terme disminuidos de l’article 49 de la Constitució espanyola, i que a la votació es va rebutjar. Aquesta campanya reivindica el tractament de les persones amb discapacitat com a ciutadans i ciutadanes de ple dret.

Etiquetes associades a la notícia