Per Nadal, una ciutat segura, neta i ben connectada

Com cada any, es posa en marxa un dispositiu especial conjunt per garantir la seguretat, la mobilitat i la neteja a tota la ciutat durant les festes de Nadal. Es reforça la presència de la Guàrdia Urbana i dels Mossos, amb patrulles mixtes als eixos comercials i a les zones de més afluència de persones.

02/12/2019 16:49 h

Ajuntament de Barcelona

Les actuacions de l’operació Nadal s’estendran per tots els districtes de la ciutat, i s’intensificaran al centre i als eixos comercials principalsL’acció es complementarà amb altres dispositius específics per a la nit de Cap d’Any, la Cavalcada de Reis o la Fira de Reis de la Gran Via.

Seguretat i prevenció

Les patrulles mixtes, formades per agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos, tindran com a objectiu fer tasques de proximitat i de prevenció, sobretot a les zones de més afluència de persones i als eixos comercials. Els agents uniformats treballaran per evitar que es cometin actes delictius i controlaran les infraccions que puguin pertorbar la convivència i el descans del veïnat. També s’incrementarà la vigilància del metro i de la venda ambulant no autoritzada.

A causa de l’increment de desplaçaments, una altra actuació important serà evitar les congestions de trànsit, per a la qual cosa s’establiran mesures d’ordenació per mantenir la fluïdesa viària i facilitar la mobilitat dels vianants i dels vehicles. També s’actuarà contra els vehicles aparcats en doble fila o que afectin la circulació del transport públic.

Paral·lelament, el cos de policia barceloní reforçarà els controls preventius d’alcoholèmia i els drogotests per reduir l’accidentalitat i el nombre de víctimes d’accidents de trànsit. Es farà una atenció especial als punts de la ciutat on es concentren més accidents de trànsit. Aquest servei tindrà un dispositiu específic durant la nit de Cap d’Any.

La Guàrdia Urbana farà controls de contaminació acústica als carrers i als locals nocturns per evitar les molèsties derivades de les concentracions nocturnes en espais públics.

Transport públic

Es recomana fer servir el transport públic per desplaçar-se a les zones més cèntriques. El 24 de desembre el servei de metro acabarà a les 23.00 hores. Els divendres i les vigílies de festius el metro circularà fins a les 2.00 hores.

Com és habitual, per Cap d’Any el metro funcionarà de manera continuada durant tota la nit.

Neteja i obres a la via pública

Durant les festes també augmentarà el servei de recollida de residus i de neteja dels carrers, sobretot a les zones amb més densitat de vianants. També es reforçarà la recollida de residus comercials i domiciliaris.

Durant el període nadalenc no es donaran permisos a obres que afectin la via pública al centre de la ciutat, als entorns dels mercats municipals o a les vies principals de Barcelona.

Etiquetes associades a la notícia