Primeres proves de la T-mobilitat amb persones usuàries del transport públic

L’ATM distribuirà aquesta setmana, als entorns del Mobile World Congress, uns 4.000 suports de plàstic amb què es podran fer les primeres validacions sense contacte al metro i els autobusos. Aquesta prova pilot serà progressiva i anirà incorporant diferents funcionalitats durant les setmanes vinents.

28/06/2021 13:43 h

Ecologia Urbana

La T-mobilitat, el nou sistema de bitllets digital de la xarxa de transport públic de l’àrea de Barcelona, entra avui, 28 de juny de 2021, en una nova fase de proves amb la participació per primer cop de persones usuàries externes als operadors de transport públic.

Amb el nom “T-mobilitat primer contacte”, aquesta prova pilot serà progressiva i anirà incorporant diferents funcionalitats durant les setmanes vinents.

La primera fase es concentra en la validació sense contacte amb la nova targeta de plàstic. Amb aquest objectiu, durant dilluns i dimarts, dies 28 i 29, es distribuiran entre 4.000 voluntaris targetes T-mobilitat amb les quals es podrà viatjar de manera il·limitada fins dijous, 1 de juliol.

Aquesta primera distribució es durà a terme als entorns del recinte Gran Via de Fira de Barcelona, on hi ha la seu del Mobile World Congress 2021.

Concretament, els punts de distribució es troben inicialment a les estacions d’Europa-Fira i Espanya, on hi ha intercanvi entre metro, TMB i FGC, i a l’estació de metro Fira de la línia 9 Sud. L’ATM preveu que els punts de distribució es puguin traslladar a altres zones de la xarxa en certs moments del dia.

Validació amb el mòbil

La setmana vinent es procedirà a comprovar la validació a través del mòbil, que estarà disponible inicialment per a dispositius Android amb NFC.

Qualsevol persona usuària podrà descarregar gratuïtament una mostra de l’aplicació T-mobilitat, que permetrà validar el títol, tot i que no serà la versió de l’aplicació definitiva.

Per poder-hi accedir, es necessitarà un codi d’activació que ATM enviarà per correu electrònic a qui hagi sol·licitat participar-hi. Aquesta prova també està destinada a 4.000 persones.

Incorporació progressiva de funcionalitats i participants

Les proves aniran superant etapes, a mesura que es confirmi l’èxit de les funcionalitats que es van provant.

També es procedirà de manera similar amb el volum de persones que formin part d’aquest “primer contacte”, que anirà augmentant i anirà incorporant persones voluntàries i col·lectius que provaran el sistema.

A partir del 12  de  juliol i un  cop verificada la funcionalitat de  validació, es provaran noves funcionalitats. Més informació.

Les dates de cada fase dependran de la superació satisfactòria de les fases prèvies i, per aquest motiu, s’anunciaran a través dels canals propis de l’ATM i dels operadors de transport públic.

FONTS: TMB i ATM

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades