Projecte “Filma”, un experiment audiovisual col·laboratiu

11/07/2015 11:44 h

Sant Andreu TV

Professionals del món audiovisual i 15 estudiants de l’Institut Doctor Puigvert de Sant Andreu han participat durant més d’1 any en un experiment audiovisual anomenat projecte “Filma”. El resultat ha estat un documental de ficció de 35 minuts que tracta temes de diversitat i convivència. Els adolescents han participat en l’elaboració del guió del film a través d’experiències personals i de tallers guiats d’interpretació i de creació audiovisual.

El film s’ha creat de forma col·lectiva i col·laborativa entre tota la comunitat educativa de l’Institut Doctor Puigvert. El relat s’ha construït a partir de les reflexions que han fet els estudiants sobre el futur de les relacions interculturals en contextos de proximitat, a l’institut o al barri. Els protagonistes, que tenen entre 14 i 21 anys, han participat en trobades setmanals que han servit per debatre els continguts i gravar els tallers. Alguns dels diàlegs s’han escrit a partir de les converses espontànies entre els participants.

El documental fruit del projecte “Filma” s’ha presentat recentment a l’Espai Jove Garcilaso i es podrà veure a la tardor al Festival de Cinema Independent de Barcelona. Els organitzadors també mouran el treball en circuits audiovisuals de temàtica educativa d’àmbit nacional i internacional.