Propostes dels grups municipals al Ple ordinari del 23 de febrer de 2024

El Ple del Consell Municipal, en la sessió ordinària del mes de febrer del 2024, ha aprovat cinc proposicions: la de Junts-Trias×BCN, per facilitar la relació de la ciutadania amb l’Administració; la de BComú, per a la gestió sostenible de l'aigua; la d’ERC, per incentivar l’ús social del català; la del PP, per cobrir la ronda del Mig, i la del PSC, amb contingut de declaració institucional, per declarar l’abús de les xarxes socials un problema de salut pública. S’ha rebutjat la proposició amb contingut de declaració institucional de Vox. El Ple ha acabat amb la lectura de tres declaracions institucionals.

23/02/2024 17:16 h

Ajuntament de Barcelona

La primera proposta presentada en la part d’impuls i control ha estat la de Junts per Catalunya – Trias per Barcelona, per instar el Govern de l’Estat a simplificar la càrrega administrativa per facilitar la relació de la ciutadania amb l’Ajuntament. El Ple ha aprovat la proposta amb els vots favorables de Junts-Trias×BCN, el PSC, BComú, ERC i les abstencions del PP i Vox.

Barcelona en Comú ha sol·licitat obrir una convocatòria de subvencions per renovar els aparells d’aigua de les llars i reduir així el consum domèstic un 30%, a més d’instar l’AMB a crear un nou epígraf en la factura de l’aigua que segregui els establiments turístics dels domèstics i comercials, entre altres. La proposta ha estat aprovada pel Ple amb els vots favorables del PSC, BComú i ERC, els vots contraris del PP i Vox i l’abstenció de Junts-Trias×BCN.

Esquerra Republicana de Catalunya ha presentat una proposta al Ple per incloure la promoció de l’ús social del català en el proper Pla estratègic de subvencions. El Ple ha aprovat la proposta amb els vots favorables de Junts-Trias×BCN, el PSC, BComú i ERC i els vots contraris del PP i Vox.

La proposta del Partit Popular demanava al Govern que elabori, aquest 2024, el projecte de viabilitat per cobrir la ronda del Mig, al tram entre el carrer de Mejía Lequerica i la plaça de Prat de la Riba. La proposta s’ha aprovat amb els vots favorables de Junts-Trias×BCN, el PP i Vox i les abstencions del PSC, BComú i ERC.

El Partit dels Socialistes de Catalunya ha presentat una proposició, amb contingut de declaració institucional, per declarar l’abús de les xarxes socials entre els infants i adolescents un problema de salut pública. El Ple ha aprovat la proposta amb els vots favorables de Junts-Trias×BCN, el PSC, BComú, ERC i el PP i l’abstenció de Vox.

Vox demanava, també amb una proposta amb contingut de declaració institucional, que l’Ajuntament mostri la seva disconformitat amb el Pacte Verd Europeu. La proposta ha quedat rebutjada amb el vot favorable de Vox i els vots contraris de Junts-Trias×BCN, el PSC, BComú, ERC i el PP.

Declaracions institucionals

Al Ple també s’hi han llegit tres declaracions institucionals.

La primera, per reivindicar, en el marc del 8 i el 21 de març, la millora de les condicions de treball i de vida de totes les dones, i per erradicar les desigualtats racials.

La segona, per donar suport a les manifestacions d’agricultors i agricultores i reconèixer el paper de la pagesia i el sector agrari en la viabilitat de la ciutat.

La tercera, per condemnar la mort, en acte de servei, de dos agents de la Guàrdia Civil durant una operació al port de Barbate, a la província de Cadis.