Propostes dels grups municipals al Ple ordinari del 24 de novembre de 2023

El Ple del Consell Municipal, en la sessió ordinària del mes de novembre del 2023, ha aprovat tres proposicions: la de Junts-Trias×BCN, per combatre la pobresa infantil; la de BComú, per demanar l’alto el foc definitiu a Gaza, i la d’ERC, per instar a desafectar la Prefactura Superior de Policia de la via Laietana. S’han rebutjat les propostes del PP i Vox. També s’han llegit tres declaracions institucionals.

24/11/2023 17:35 h

Ajuntament de Barcelona

Junts per Catalunya – Trias per Barcelona ha demanat al Govern municipal que elabori, durant l’any 2024, una estratègia integral de ciutat per combatre la pobresa infantil. El Ple ha aprovat la proposta per unanimitat.

Proposicions amb contingut de declaració institucional

Al Ple s’han presentat quatre propostes amb contingut de declaració institucional:

Barcelona en Comú ha demanat un alto el foc definitiu a Gaza i que, fins que no sigui efectiu, l’Ajuntament interrompi les relacions institucionals amb l’actual Govern d’Israel. El Ple ha aprovat la proposició amb els vots favorables del PSC, BComú i ERC i els vots contraris de Junts-Trias×BCN, PP i VOX.

Esquerra Republicana de Catalunya ha instat el Govern de l’Estat a desafectar l’edifici de la Prefectura Superior de Policia de la via Laietana, 43, com a centre operatiu policial i transferir-lo a les institucions catalanes. La proposta ha estat aprovada pel Ple amb els vots favorables de Junts-Trias×BCN, BComú i ERC, els vots contraris del PP i Vox i l’abstenció del PSC. 

El Partit Popular ha demanat al Ple que manifesti l’adhesió de l’Ajuntament a la Constitució espanyola del 1978 i el rebuig a qualsevol llei d’amnistia. El Ple ha rebutjat la proposta amb els vots favorables del PP i Vox i els vots contraris de Junts-Trias×BCN, PSC, BComú i ERC.

Vox també ha presentat una proposta per rebutjar la llei d’amnistia. La proposta ha quedat rebutjada pel Ple amb els vots favorables del PP i Vox i els vots contraris de Junts-Trias×BCN, PSC, BComú i ERC.

Declaracions institucionals

Al Ple també s’hi han llegit tres declaracions institucionals:

La primera, en commemoració del Dia Mundial de la Sida, per reiterar el compromís amb els objectius de la Declaració de París i la lluita per aconseguir el contagi 0 sensibilitzant la població i donant suport i atenció personalitzada a les persones que viuen amb el VIH o la sida.

La segona, per refermar el compromís per dedicar tots els esforços i recursos necessaris per garantir el dret de les dones a una vida lliure de violències masclistes.

En la darrera declaració institucional, l’Ajuntament es compromet a lluitar i condemnar amb tots els mecanismes l’abús sexual infantil i a activar totes les eines possibles per garantir una vida digna i tots els drets als infants de la ciutat.

 

Etiquetes associades a la notícia