Prova pilot per programar la recàrrega de vehicles elèctrics als aparcaments municipals

El primer testatge es farà a l’aparcament BSM Porta de Sarrià, del districte de Sarrià - Sant Gervasi, amb l’objectiu que la recàrrega dels vehicles es faci en les hores de menys demanda energètica. Aquesta mesura de gestió intel·ligent de l’energia forma part del programa europeu eChargeDrivers, en què participa la xarxa de recàrrega de vehicles elèctrics Endolla Barcelona.

16/11/2022 13:17 h

Ajuntament de Barcelona

Com es podrà planificar la recàrrega a l’aparcament municipal de Sarrià – Sant Gervasi?

La persona usuària d’un vehicle elèctric haurà d’aparcar el vehicle davant d’un punt d’Endolla Barcelona ubicat a l’interior de l’aparcament municipal. Després accedirà a l’aplicació de mòbil municipal, Smou, i escanejarà el codi QR del punt de recàrrega. A continuació podrà escollir si vol recarregar el vehicle al moment o bé programar el dia i l’hora de la recàrrega.

Si l’opció és planificar la càrrega, s’haurà d’indicar l’hora prevista de recollida del vehicle i el nivell desitjat de la recàrrega de la bateria. Com a mesura d’estalvi energètic i econòmic, els vehicles es recarregaran en les franges d’hores vall.

La xarxa de punts Endolla Barcelona, la més gran de l’Estat

A Barcelona hi ha més de 650 punts per endollar i carregar un vehicle elèctric. És la xarxa pública d’electromobilitat més gran d’Espanya, amb un punt de recàrrega per cada 11,4 vehicles elèctrics existents. La majoria, el 75%, són de càrrega lenta i estan ubicats a l’interior dels aparcaments municipals BSM. La resta són de càrrega ràpida i estan instal·lats al carrer per a usos esporàdics.

Etiquetes associades a la notícia