Recta final per començar la connexió del tramvia per la Diagonal

S'aprova el projecte executiu per construir el tram entre la plaça de les Glòries i Verdaguer, amb unes obres que començaran previsiblement durant el primer semestre del 2021 i duraran 21,5 mesos

30/07/2020 10:31 h

Ajuntament de Barcelona

El Consell d’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolità ha aprovat per unanimitat el projecte constructiu de la primera fase de la connexió del tramvia per la Diagonal. L’abast del projecte aprovat avui és el tram entre la plaça de les Glòries, on es connectarà amb la xarxa existent del Trambesòs, i la cruïlla de l’avinguda Diagonal amb el carrer Girona.

Aquesta unió tramviària permetrà desplaçar-se entre aquests dos punts en set minuts. Es calcula que hi circularan unes 18.000 persones al dia. S’hi crearan tres estacions: Verdaguer (correspondència amb metro L4 / L5), Sicília i Monumental. L’estació de la plaça de les Glòries es traslladarà al futur espai de la Canòpia Urbana per esdevenir un intercanviador de transport públic.

Durant l’últim trimestre del 2020 es licitaran i adjudicaran les obres de la primera fase de la connexió del tramvia per la Diagonal, que es començaran durant el primer semestre del 2021 i s’acabaran el 2023. Les obres costaran 44,4 milions d’euros.

Paral·lelament, es pacificarà l’avinguda Diagonal entre les Glòries i Verdaguer per gairebé doblar l’espai per a vianants, amb 13.000 metres quadrats més, i incrementarà la xarxa ciclista i les zones verdes.

Un cop completada la connexió, el tramvia enllaçarà nou municipis de l’àrea metropolitana amb el centre de la ciutat mitjançant un sistema de transport més eficient i sostenible.