Sala Barcelona o la casa d’estiu de la música

Les sales de petit format programen conjuntament sis nits de concerts, alguns de protagonitzats per músics de culte, al Castell de Montjuïc.

18/06/2024 11:15 h

Ajuntament de Barcelona

 

Joe Crepúsculo, els Mishima (a la imatge. Fotografia: Javier Tles), Clara Peya… Només són alguns dels grans músics que trobareu enguany al Castell de Montjuïc, convertit en una mena de casa de vacances de les sales de petit format, que han sortit juntes a estiuejar i han programat un cicle de concerts que produeixen l’Institut de Cultura de Barcelona i l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya. De l’1 d’agost al 30 de setembre, us han preparat sis nits de música sota les estrelles al Pati d’Armes del Castell.

Sala Barcelona va néixer com una manera de donar oxigen als clubs i petits escenaris que programaven música en viu a la ciutat, les economies dels quals havien quedat afectades greument per la pandèmia. Però el resultat de l’experiència va ser tan bo, que s’ha continuat repetint. Enguany es fa l’edició que fa cinc, sempre oferint als barcelonins i visitants una programació d’alta qualitat en un període, entre primers d’agost i la segona quinzena de setembre, durant el qual les sales obertes i, per tant, els concerts, són pocs a la ciutat.

Sala Barcelona torna fidel a la cita amb el públic barceloní, programat per les mateixes persones que han estat programant les sales de petit format que formen part de l’Associació de Sales de Concert de Catalunya, entre els quals sales de concerts de petit aforament de la ciutat com la sala Freedonia, Meteoro, Sala Taro i el Sidecar, actualment en procés de transformació.

Si heu estat en alguna d’aquestes sales ja sabreu que és aquí on es couen moltes inquietuds i es formen molts criteris musicals de la ciutat, d’aquí que la programació que han preparat destil·li saviesa musical. Tot comença el dijous, 1 d’agost amb Clara Peya, en ple Corsé Tour, oferint un d’aquells concerts que són tota una experiència, màgica i energètica a la vegada. Aneu comprant entrades (segur que s’acaben) per aquest i la resta de concerts que formen part del cicle. El 9 d’agost, tindreu a tota una llegenda de la música indie, electrònica i alternativa, Joe Crepúsculo, que ha estat celebrant darrerament els deu anys de Mi fábrica de baile, un tema que segur que fa sonar. Soul, hip-hop i uns quants ritmes més es troben, combinats i ben barrejats, en les cançons de les Ketekalles (23 d’agost), quatre dones que porten des del 2016 reivindicant la presència de les dones (com més, millor) sobre l’escenari. El grup de música electrònica VVV [TRIPPIN’YOU] i unes grans representants de l’escena punk catalana, les Tetas Frías, pugen a l’escenari del Pati d’Armes del Castell el 30 d’agost.

Els primers dies de setembre són, habitualment, una perllongació penosa de l’agost, si més no per la manca absoluta de bona música. D’aquí que s’esperi una pluja d’aficionats a la música sobre el Castell de Montjuïc el 5 de setembre, quan una de les formacions més admirades, Mishima, protagonitza la vetllada.

Finalment, el 13 de setembre l’Orchestral Soul Society munta, com a comiat de cicle, una Soul Party impulsada per Lalo López (de la Fundación Tony Manero) i que porta sobre l’escenari algunes de les veus i els músics més valuosos de l’escena barcelonina del soul i les músiques negres.

Si voleu saber on passen les vacances les petites sales de música en viu de la ciutat, veniu a estiuejar amb elles al Castell de Montjuïc. Abans, però, consulteu tota la informació al web de Sala Barcelona i compreu les entrades 

Més informació

Etiquetes associades a la notícia