Sancions per la venda il·lícita d’animals a internet

L’Ajuntament de Barcelona és el primer de tot l’Estat a obrir un procediment per retirar de la xarxa els anuncis de venda d’animals que no respectin la normativa vigent de benestar animal. Els webs que no s’ajustin a aquesta normativa, com MilAnuncios o Vibbo, poden ser sancionats amb multes de fins a 600.000 euros.

10/05/2019 12:21 h

Ajuntament de Barcelona

El consistori ha obert un procediment administratiu als portals d’anuncis de MilAnuncios i Vibbo per mitjà del qual els requereix que eliminin tots els anuncis de venda d’animals de companyia que incompleixin l’Ordenança de protecció, tinença i venda d’animals. En cas que persisteixin a incomplir la normativa, les sancions als web poden arribar als 600.000 euros.

S’han detectat casos en què els anuncis de comerç d’animals no faciliten la identificació al registre de nuclis zoològics com a criador o establiment, i altres casos en què s’incompleix la normativa perquè es crien animals en domicilis particulars, sense que l’activitat estigui regulada. També s’ofereixen cadells de gat o de gos abans de les vuit setmanes de vida estipulades per la normativa, o s’entreguen els animals sense esterilitzar o sense la prescripció contractual d’esterilització.

Tinença responsable i cap abandonament

Amb aquesta prohibició, l’objectiu de l’Ajuntament de Barcelona és reduir la cria indiscriminada i l’abandonament d’animals a la ciutat i fomentar-ne la tinença responsable, per garantir-los un tracte digne. Tota persona que compra o adopta un animal té l’obligació d’identificar-lo, de censar-lo i donar-li un entorn que n’asseguri el benestar i de cobrir-ne totes les necessitats veterinàries. Abandonar un animal està prohibit, és una infracció molt greu, i les sancions econòmiques als propietaris poden arribar als 20.000 euros.

El Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) posa a disposició de la ciutadania un web amb els animals que es troben actualment en espera d’una llar, per impulsar-ne l’adopció responsable. A més de la informació sobre el procés i els tràmits necessaris, el web disposa d’un servei de cita prèvia per visitar el centre.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades