Serveis mínims per la vaga general del 18 d’octubre

Els serveis públics podran veure’s afectats per la vaga general de 24 hores convocada per a demà, 18 d’octubre, a tot Catalunya. El Departament de Treball de la Generalitat i l’Ajuntament han decretat uns serveis mínims perquè els serveis essencials de la ciutat segueixin funcionant.

17/10/2019 12:44 h

Ajuntament de Barcelona

Transport públic

Segons els serveis mínims decretats pel Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, els diferents operadors de transport públic de la ciutat oferiran almenys els serveis següents:

 • Rodalies i Regionals de Catalunya: 33% del servei durant tot el dia.
 • Metro i autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Tram i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC): 50% del servei a les hores punta (de les 6.30 a les 9.30 hores i de les 17.00 a les 20.00 hores) i 25% del servei durant la resta del dia.
 • Resta de transport urbà i interurbà: 50% del servei.

Escoles

El Departament de Treball ha decretat que a les escoles bressol municipals hi haurà d’haver almenys un terç de la plantilla.

Pel que fa als centres d’educació infantil i primària (de 3 a 12 anys), hi haurà d’haver com a mínim un docent per cada sis aules. Als centres d’educació especial (de 3 a 16 anys), la proporció mínima haurà de ser d’un docent per cada quatre aules. Durant l’horari de menjador i d’activitats complementàries, hi haurà d’haver almenys un terç del personal.

A tots els centres docents no universitaris públics i privats i a les llars d’infants, hi haurà d’haver també una persona de l’equip directiu.

Salut

El servei d’urgències i de les unitats especials funcionaran amb normalitat, i s’han de garantir els tractaments i les cirurgies inajornables. A més, s’han decretat uns serveis mínims del 85% per al servei d’atenció telefònica d’emergències.

En els centres d’assistència extrahospitalària hi haurà d’haver un mínim del 25% de la plantilla per garantir l’atenció de les urgències en l’horari habitual.

Bombers

El Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament reforçarà l’equip directiu doblant el cap de guàrdia i amb més personal a la sala de control per donar resposta a possibles incidències.

A més, el decret de serveis mínims ordena que hi hagi un total de 101 membres del personal d’intervenció del Serveis de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament i el 100% del personal del centre de comunicacions.

Serveis Socials

Els serveis municipals tenen establerts els serveis mínims següents:

 • Una persona a cada centre de serveis socials.
 • Un equip de guàrdia amb el mateix règim que un dia festiu a les urgències i emergències socials.
 • Dues persones al Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA)

Altres serveis

 • S’estableix que hi haurà una persona a cada oficina d’atenció ciutadana.
 • Betevé, per garantir l’emissió del 50% dels serveis informatius.
 • Una persona per equip d’atenció a la infància i a l’adolescència.
 • Una persona del registre de l’Institut Municipal d’Hisenda.
 • Parcs i Jardins, una brigada de manteniment del reg i una de poda i recollida d’arbrat a la via pública, per casos d’emergència.
 • El 60% de serveis funeraris. Un nombre divers de persones als cementiris de Collserola, Les Corts, Montjuïc, Poblenou i Sant Andreu.
 • Cuidadors del parc zoològic.
 • Una o dues persones, segons el cas, per cada una de les gerències de l’Ajuntament i dels instituts municipals.

Com us podeu informar?

Podeu seguir totes les afectacions de mobilitat als comptes de Twitter de la Guàrdia Urbana, de Mobilitat, i de Transports Metropolitans de Barcelona.

També podeu consultar el web Com s’hi va per buscar alternatives de desplaçament. 

Consulteu al web del Departament de Treball de la Generalitat la resta de serveis mínims i el Decret d’Alcaldia pel detall dels servis mínims municipals.