Cicle de seminaris web “Barcelona mai s’atura: reactivem l’economia!”

Per fer front a la crisi econòmica causada per la covid-19, s’ha desplegat una bateria de mesures que tenen per objectiu tant la regeneració del teixit econòmic i social com l’acceleració econòmica de la ciutat. Per consultar quines eines s’han posat en marxa, descobrir quines són les més indicades per a cada activitat econòmica o fins i tot aprendre com s’hi accedeix, es posa a l’abast de la ciutadania un cicle de seminaris web.

05/10/2020 15:29 h

Ajuntament de Barcelona

El cicle “Barcelona mai s’atura: reactivem l’economia!” consta de sessions informatives i en línia en què diferents responsables municipals i experts de cada àmbit explicaran les eines disponibles per recuperar l’activitat econòmica i, al mateix temps, respondran els dubtes que puguin anar sorgint.

Els vídeos de les sessions que han tingut lloc a l’octubre es poden trobar aquí. Per al novembre s’han programat noves sessions que tracten els àmbits següents: comerç, turisme, mercats, ocupació, empresa, promoció de la ciutat o entitats de l’economia social i solidària (ESS).

PROGRAMA DELS SEMINARIS WEB

“L’economia social i solidària mai s’atura: Com estem ajudant l’ESS?”

Sessió per explicar com l’àmbit de l’ESS i la política pública d’impuls de l’ESS dona respostes a la crisi socioeconòmica. Durant la conversa es desgranen les mesures i les accions que s’han posat en marxa per mantenir i rellançar l’activitat de l’ESS a la ciutat.

Trobareu el vídeo de la sessió aquí.

“Barcelona never stops”

El primer tinent d’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, s’adreça a la comunitat internacional que viu i treballa a la ciutat per explicar les mesures en què es treballa per reimpulsar l’economia de la ciutat, entre les quals destaquen totes les activitats adreçades a la comunitat internacional.

La conferència inaugura la trobada anual Barcelona Expat Week (del 19 al 25 d’octubre).

Trobareu el vídeo de la sessió aquí.

“Barcelona’s self-employed professionals never stop”

S’expliquen les mesures municipals adreçades a persones professionals autònomes de la comunitat internacional que viuen i treballen a Barcelona i que a vegades, a causa de les barreres idiomàtiques o culturals, tenen dificultats per estar al dia dels serveis a les empreses i els ajuts i suports.

Trobareu el vídeo de la sessió aquí.

“Oportunitats de millora del comerç de proximitat: digitalització i mercat web”

Actualment, i en especial després dels esdeveniments recents, el volum del negoci de la venda en línia s’incrementa progressivament. Cal que el comerç i la restauració de barri ho aprofitin com una oportunitat i s’adeqüin al nou sistema per continuar sent competitius.

En aquesta sessió s’identifiquen els elements clau per emprendre la transformació digital dels establiments, així com els recursos municipals disponibles per fer-ho possible.

Trobareu el vídeo de la sessió aquí.

Reset turístic. Nou escenari, noves oportunitats”

La crisi de la covid-19 ha colpejat mundialment el sector turístic i ha obert un escenari d’incertesa sense precedents.

Barcelona treballa per encarar la recuperació d’un sector econòmic que és estratègic impulsant mesures per acompanyar les empreses del sector i per estimular el consum. Però la ciutat també té definit un full de ruta a mitjà i llarg termini, una estratègia que vol aprofitar el potencial de la cultura i les indústries creatives com a motor de la reactivació i com a eix vertebrador d’un model turístic més aspiracional i amb un llegat més gran i millor per al conjunt de la ciutat.

Trobareu el vídeo de la sessió aquí.

“L’economia de Barcelona mai s’atura”

En aquesta sessió s’expliquen les mesures municipals per a la reactivació econòmica d’empreses i persones autònomes. Es tracten la mesura de govern de talent, la necessitat de formar-se per millorar les capacitats professionals, els BCrèdits i els programes en clau de gènere com Lidera, així com els diferents programes i serveis de Barcelona Activa als quals poden accedir les persones de l’àmbit emprenedor i empresarial de la ciutat.

Trobareu el vídeo de la sessió aquí.

“Fem equip amb el sector esportiu de Barcelona. Mesures municipals per a la salvaguarda i reactivació del sector esportiu”

El Pla de salvaguarda del sector esportiu posa en marxa diverses mesures per a la reactivació de la dinàmica social i econòmica d’aquest sector a la ciutat. Entre altres mesures, destaca una subvenció extraordinària de tres milions d’euros destinada a les entitats i clubs esportius sense ànim de lucre per a la promoció de l’activitat física i l’esport de les persones de menys de 18 anys.

Quan: dimarts 10 de novembre, de 18.45 a 20.15 hores

Inscriviu-vos-hi aquí.

“L’ocupació de Barcelona mai s’atura”

Sessió per donar a conèixer quines són les accions municipals que s’estan duent a terme per generar ocupació de qualitat. Es posarà l’èmfasi en el pla de xoc per lluitar contra l’atur juvenil, així com en els diferents programes i serveis de Barcelona Activa als quals pot accedir la ciutadania i en la necessitat de formar-se per millorar les capacitats professionals

Quan: dimecres 11 de novembre, de 12.30 a 14.00 hores

Inscriviu-vos-hi aquí.

“Mesures municipals per a la reactivació dels mercats”

Sessió per donar a conèixer i debatre les diferents mesures i accions portades a terme des de l’inici de la pandèmia amb els col·lectius més directament implicats en els mercats municipals de la ciutat, des de les juntes de les associacions de mercats a personal de l’IMMB.

Quan: dijous 12 de novembre, de 16.00 a 17.30 hores

Inscriviu-vos-hi aquí

 

Etiquetes associades a la notícia