S’obre el termini per optar a solars municipals per a la construcció d’habitatge social i assequible

Les entitats i fundacions que vulguin promoure habitatge social i assequible a la ciutat de Barcelona ja poden presentar els seus projectes a la convocatòria. Aquest procés, que està obert fins al 28 de febrer, s’emmarca en el conveni de col·laboració signat el mes de novembre per l’Ajuntament de Barcelona, l’Associació de Gestors de Polítiques Socials d’Habitatge de Catalunya (GHS) i diverses entitats representatives del sector (Cohabitac, FCHC i la XES). A Ciutat Vella es faran 83 habitages, 53 al barri del Raval i 30 a la Barceloneta.

09/02/2021 12:40 h

Districte Ciutat Vella

 

L’objectiu d’aquest conveni és ampliar el parc públic d’habitatges en mil pisos, que es destinaran a lloguer social i habitatge cooperatiu assequible. Del total dels pisos, el 60% es destinarà a habitatges en règim de lloguer i el 40% a iniciatives de cohabitatge.

El conveni segueix el model d’altres ciutats europees, com Viena, Amsterdam i Berlín, i es basa en un marc de col·laboració publicoprivada i social per contribuir a atendre les necessitats d’habitatge de la població. En aquest sentit, s’agilitzaran els tràmits i processos i es garantirà la titularitat pública del sòl i el desenvolupament dels projectes per entitats sense ànim de lucre, fundacions o cooperatives.

Les entitats i fundacions que vulguin presentar el seu projecte i optar a algun dels solars municipals disponibles poden obtenir més informació sobre els requisits i la documentació necessària al web de l’Associació de Gestors de Polítiques Socials d’Habitatge de Catalunya. Un cop es tanqui el termini, una comissió formada per l’Ajuntament de Barcelona i per la GHS validarà les propostes, i tindrà en compte que compleixin els criteris d’eficiència energètica, celebritat i industrialització.

Habitatge social assequible per a gairebé cinc-centes persones

Gràcies a aquest conveni l’Ajuntament de Barcelona cedirà aquests mesos els primers 15 solars i 3 edificis per construir i rehabilitar, això representa actuacions en un total de 497 habitatges. Segons la previsió, aquests projectes poden començar les obres a mitjans o finals del 2022 i acollir els primers usuaris al cap de dos anys.

Els solars i edificis cedits són els següents:

Ciutat Vella

  • Carrer de la Reina Amàlia, 10 (Raval): edifici per rehabilitar de 10 habitatges per a lloguer o cooperatives de lloguer.
  • Passeig de Joan de Borbó Comte de Barcelona, 44-45 (Barceloneta): edifici per rehabilitar de 30 habitatges per a lloguer.
  • Carrer de Sant Martí, 12-16 (Raval): solar per a un edifici de 43 habitatges per a lloguer o cooperatives de lloguer.

Sants-Montjuïc

  • Passeig de l’Exposició, 38 (Poble-sec): solar per a 6 habitatges de cohabitatge.
  • Carrer de Mossèn Amadeu Oller, 17-21 (la Bordeta): solar per a 40 habitatges de cohabitatge.
  • Carrer de Rossend Arús, 36-38 (Sants): edifici per rehabilitar per a 7 habitatges de cohabitatge.
  • Carrer d’Ulldecona, 11X (la Marina del Prat Vermell): solar per a un edifici de lloguer de 84 habitatges.

Sarrià – Sant Gervasi

  • Via Augusta, 375-381 (Sarrià): solar per a 15 habitatges de cohabitatge sènior.
  • Via Augusta, 383-387 (Sarrià): solar per a 17 habitatges de cohabitatge sènior.
  • Via Augusta, 389-393 (Sarrià): solar per a 17 habitatges de cohabitatge per a persones amb discapacitat.
  • Via Augusta, 421-425 (Sarrià): solar per a un edifici de lloguer de 30 habitatges.

Gràcia

  • Carrer de Gustavo Adolfo Bécquer, 11 (Vallcarca i els Penitents): solar per a 25 habitatges de cohabitatge.
  • Avinguda de Vallcarca, 110 (Vallcarca i els Penitents): solar per a un edifici de lloguer de 37 habitatges.

Sant Martí

  • Carrer de Pere IV, 115 (el Parc i la Llacuna del Poblenou): solar per a 23 habitatges de cohabitatge.
  • Carrer de Binèfar, 26 (la Verneda i la Pau): solar per a un edifici de lloguer o cooperatives de lloguer de 47 habitatges.