Primera taula d’entitats de treballadores de la llar i les cures

Es constitueix la primera taula d’entitats de treballadores de la llar i de les cures a l’espai Barcelona Cuida, una xarxa de treball col·lectiu entre el sector i les institucions per dignificar el treball de les cures, combatre les desigualtats i la precarietat i impulsar pràctiques laborals justes.

29/03/2023 19:08 h

Ajuntament de Barcelona

Una ciutat cuidadora no només garanteix el benestar de les persones que necessiten atenció, també dona suport i acompanya les persones que proveeixen les cures. El sector professional del treball de la llar i les cures ha estat, històricament, un dels més precaris i feminitzats, una tendència que cal corregir amb recursos i serveis municipals que n’impulsin la dignificació.

L’espai Barcelona Cuida, que centralitza tots els serveis relacionats amb les cures, és l’equipament que serà la seu de la taula d’entitats de treballadores de la llar i les cures, en què associacions, entitats i institucions buscaran sinergies per prevenir i combatre la precarietat laboral del sector, oferir informació i assessorament sobre drets laborals i contractació justa, impulsar la professionalització i la inserció laboral i prevenir les situacions de violència i assetjament que puguin patir les treballadores.

Les treballadores de la llar i de les cures també disposen de recursos específics per millorar el seu benestar, com la Targeta Cuidadora, el canal d’informació Infocures, el telèfon gratuït de suport psicològic (900 505 805), la Xarxa BCN de Punts de Trobada i Suport i els serveis d’assessorament de Barcelona Cuida per a la gestió de tràmits i la formalització de contractes laborals.

Més informació sobre els serveis municipals adreçats a persones cuidadores.