Acord institucional per transformar l’entorn del riu Besòs i la zona de les Tres Xemeneies

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, han acordat l’entrada de la Generalitat al Consorci del Besòs per impulsar una gran transformació integral de l’entorn del riu Besòs i molt especialment de la zona de les Tres Xemeneies.

19/01/2022 16:46 h

Ajuntament de Barcelona

L’objectiu és crear-hi un pol digital i audiovisual, un parc d’habitatge públic potent, un gran parc urbà i generar totes les actuacions que facilitin la transformació del riu en un dels eixos estratègics de la regió metropolitana de Barcelona.

Es tracta d’un entorn ple d’oportunitats digitals, econòmiques i culturals, i una de les àrees més denses de tot el país i amb més necessitats socials.

La reunió ha servit per establir la necessitat d’un gran acord, amb totes les administracions afectades (els diferents ajuntaments, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya).

Durant la trobada s’ha acordat el següent:

  • Proposar a tots els ajuntaments de l’àrea del Besòs (Montcada, Badalona, Santa Coloma i Sant Adrià) l’entrada de la Generalitat de Catalunya al Consorci del Besòs. També s’acorda convidar l’Àrea Metropolitana de Barcelona, així com a la Diputació de Barcelona.
  • El Consorci del Besòs serà l’Administració actuant per al desenvolupament del Pla de desenvolupament urbà de les Tres Xemeneies.
  • Totes dues administracions es comprometen a treballar per obtenir el finançament necessari, a través dels fons europeus Next Generation o d’aportacions específiques, per portar a terme les iniciatives més urgents de l’Agenda Besòs, com són el trasllat del col·lector del litoral: les actuacions en el Besòs central, els polígons del marge dret i les ajudes per a la rehabilitació de barris del marge esquerre; l’ampliació del parc fluvial a la zona de Montcada, i la resolució d’ocupacions irregulars.
  • Desenvolupar un pol digital i audiovisual a les Tres Xemeneies, per donar un impuls estratègic a la indústria audiovisual catalana i a l’ecosistema digital i d’innovació de Barcelona.

A la reunió també s’ha tractat la mobilitat de la regió metropolitana.

Etiquetes associades a la notícia