Més de cinquanta activitats per a la comunitat internacional que viu a la ciutat

El Barcelona International Community Day 2021 presenta un programa d’activitats potent, que inclou més de cinquanta propostes per promocionar el talent entre la comunitat estrangera que viu i treballa a la ciutat.

04/10/2021 14:16 h

Ajuntament de Barcelona

Les sis edicions anteriors del Barcelona International Community Day (BICD) l’han convertit en l’esdeveniment de referència anual per a la comunitat internacional de la ciutat. L’edició d’aquest any, que serà la setena, reafirma aquesta posició, però, a més, té un valor simbòlic, ja que suposa el retorn a la presencialitat. Després que la pandèmia de la covid-19 obligués a celebrar la darrera fira en línia, aquest any els assistents es tornaran a veure la cara el 23 d’octubre al Museu Marítim. L’accés és gratuït i les entrades ja es poden aconseguir al web de l’esdeveniment.

S’han programat més de 50 activitats pensades perquè les persones estrangeres de Barcelona puguin treure el màxim partit de la jornada. S’hi faran xerrades informatives per donar a conèixer la ciutat i els seus serveis, i hi haurà taules rodones, tallers dirigits i espais participatius. Els actes es distribuiran en 4 sales d’activitats i 3 espais diversos, com el jardí del Museu Marítim. A més, hi haurà una zona firal amb més de 70 expositors, entre empreses, entitats públiques i associacions, que es distribuiran en estands i punts d’informació.

Les activitats del BICD se centraran en diferents àmbits, que van des de l’aterratge personal, amb informació i serveis d’utilitat per quan algú arriba i s’instal·la a Barcelona, fins a la cerca de feina i el món dels negocis, enfocades a desenvolupar la carrera professional, crear una empresa o invertir-hi. A la sala 4 es realitzaran durant tota la jornada tallers i activitats dinamitzades de treball en xarxa, i també hi haurà diferents espais de trobada per fer contactes, així com activitats lúdiques i d’entreteniment.

Tot i que el BICD recupera el format presencial, serà possible seguir en línia les activitats que es faran a la sala 3 del saló. Així mateix, la setmana prèvia a la jornada, la del 18 al 22 d’octubre, s’oferirà una activitat en línia cada dia. Aquestes activitats es podran seguir a través de la plataforma del Barcelona International Community Day. 

Activitats destacades del BICD

Entre les institucions que prendran part en el BICD, hi tindrà un paper destacat Barcelona Activa, l’agència de desenvolupament econòmic de l’Ajuntament de Barcelona, a l’estand de la qual les persones assistents al saló es podran donar d’alta gratuïtament a la Plataforma Empresa-Ocupació i registrar el seu currículum per poder accedir a alguna de les ofertes de feina publicades. A través d’aquesta plataforma també es poden fer cursos i activitats.

Barcelona Activa també hi organitzarà activitats, que mostraran les oportunitats professionals que ofereix la ciutat. N’han preparat per a abans del BICD, com per exemple els seminaris web “Retorn amb oportunitats: com recuperar el talent dels barcelonins que van emigrar durant la crisi del 2008?” (18 d’octubre) i “Entrepreneurs welcome: com crear una empresa i consells per iniciar un nou negoci a Barcelona” (21 d’octubre). Durant el saló tindran lloc activitats vinculades amb temes d’àmbit laboral, com “La fórmula secreta per iniciar el teu negoci com a autònom/a a Barcelona”, “Estic buscant feina, què pot fer Barcelona Activa per a mi?” i “Crea la teva empresa”, o amb el  treball en xarxa, com “Elevator pitch: el teu minut de glòria” i “Com em presento en societat? Les claus del currículum”. 

També s’hi duran a terme altres activitats promogudes per altres institucions relacionades amb la feina i els negocis, com “Descobreix les oportunitats laborals als share services centers de multinacionals”, o per facilitar la descoberta dels atractius de la ciutat i l’experiència vital que suposa canviar de lloc on viure, com “Destinació Barcelona: el meu viatge retrospectiu”. Tampoc no hi faltaran sessions destinades a la realització de tràmits, com “De la complexitat a la simplicitat: els tràmits d’immigració, negocis i impostos per als expats?”, o dedicades a altres temes, com “Trobada amb expats instagramers & social media influencers i “Com dur una alimentació sostenible a Barcelona?”.

Esdeveniment segur 

El BICD obrirà les portes de les 10.00 a les 19.00 hores, seguint tots els protocols sanitaris per garantir la seguretat dels participants.

A l’exterior de la fira s’instal·larà un punt mòbil de vacunació covid-19 per facilitar tota la informació necessària i l’accés a la vacuna. 

Consulteu-ne la programació i aconseguiu les entrades per al BICD  clicant en aquest enllaç. 

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades