Deu establiments del barri Gòtic llueixen aparadors artístics

La iniciativa convida tretze artistes de renom de diferents disciplines artístiques a ocupar els aparadors d’una desena d’establiments per fer reviure el diàleg entre artistes i comerciants a Ciutat Vella, amb l’objectiu de contribuir a la recuperació econòmica i anímica de la ciutat.

10/03/2022 17:20 h

Ajuntament de Barcelona

Des d’aquest dijous, 10 de març, i durant tot el mes, la ciutadania podrà gaudir de les instal·lacions artístiques als carrers següents:

  • Petritxol, on hi ha set de les deu instal·lacions, concretament, als números 1, 4, 5, 8, 10, 16 i 17, corresponents als establiments Santa Joieria, Marcs Petritxol, Sala Parés, Yellowkorner, Conesa Papereria, Joieria Petritxol i Accent Created Diamonds.
  • Pi, al número 16, a Fargas Xocolateria.
  • Banys Nous, al número 2, a Antiguitats Olga de Sandoval.
  • Palla, al número 10, a Villa del Arte.

L’acció es basa en la reivindicació de la relació entre comerciants i artistes que va exposar l’escriptor Santiago Rusiñol L’auca del Senyor Esteve, la seva obra més cèlebre. Des del 1956 hi ha un plafó ceràmic de l’obra a l’entrada del carrer de Petritxol.

Noms destacats de les arts escèniques, del cinema o de la literatura

Pel que fa als artistes que hi participen, són tots de prestigi reconegut, i provenen de disciplines tan variades com les arts visuals, les arts escèniques, el cinema o la literatura: Joan Fontcuberta, Albert Serra, Lara Fluxà, Sok Kan Lai, Dominika Berger, Marcos Palazzi, Ari Gardiazabal, Alicia Kopf, Jaime Serra, Gino Rubert, Miquel Aparici, Montse Valdés i Albert Espona.

Les seves obres constitueixen un projecte impulsat per la publicació cultural Hänsel i Gretel, dirigida per Llucià Homs i Fèlix Riera, en col·laboració amb Barna Centre i amb el suport de la Regidoria de Turisme i Indústries Creatives. Si en voleu més informació, podeu visitar el web de la iniciativa.

Copyright de les fotos: Hugo Riera.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia