El llac dels jardins del Baix Guinardó, nova ubicació provisional del Mercat de l’Estrella

Amb l’objectiu de dur a terme un projecte de rehabilitació a la seu actual, el Mercat de l’Estrella s’instal·larà de manera provisional sobre el llac dels jardins del Baix Guinardó. L’equipament romandrà en aquesta nova ubicació durant el període d’execució de les obres.

07/03/2023 16:34 h

Ajuntament de Barcelona

La proposta ja s’ha presentat als comerciants del mercat i properament es presentarà al veïnat dels barris del Baix Guinardó (Horta-Guinardó) i del Camp d’en Grassot i Gràcia Nova (districte de Gràcia).

La carpa del mercat provisional s’instal·larà a la zona del llac, que es buidarà, tot buscant la solució tècnica més adequada per poder ubicar l’equipament en aquest espai.

Aquest emplaçament permetrà mantenir l’ús principal i el funcionament normal del parc, ja que l’esplanada central quedarà lliure, es reduirà l’afectació del verd i es mantindrà la zona esportiva i de jocs.

Alhora, el mercat podrà continuar amb l’activitat comercial, ja que disposarà d’un espai que tindrà bon accés des del carrer, i això permetrà no només que sigui fàcil arribar-hi sinó també dur a terme les tasques de càrrega i descàrrega.

La previsió és que els paradistes es puguin traslladar al mercat provisional el juliol del 2024, i just després començaran les obres de reforma del mercat actual, ubicat al carrer de Pi i Margall, 73-75.

Escoltar la veu del veïnat

Inicialment s’havia previst situar el mercat provisional a la part central dels jardins, però aquesta proposta es va descartar tenint en compte un informe municipal on s’assenyalava que l’actuació afectaria les àrees verdes i els usos de l’espai. La decisió també ha tingut en compte les reivindicacions veïnals.

Un edifici amb patologies estructurals

L’edifici on es troba actualment el Mercat de l’Estrella presenta un seguit de deficiències estructurals, que no suposen un risc immediat però que fan necessària la rehabilitació de l’espai, un cop els paradistes s’hagin pogut traslladar. Mentrestant, s’està fent un seguiment acurat de la situació.

Integració del llac al parc

Amb la col·locació temporal del mercat sobre el llac, el Govern municipal es compromet a redactar un projecte de reforma integral dels jardins del Baix Guinardó per integrar l’antic llac com a part del parc, amb zones verdes i per jugar. Un cop el Mercat de l’Estrella torni a la ubicació definitiva, l’objectiu és tirar endavant una renovació dels jardins en sintonia amb les demandes dels veïns i veïnes.

Etiquetes associades a la notícia