El Mercat de la Boqueria estrena paviment

S’acaben les obres de renovació del paviment del Mercat de la Boqueria. La intervenció, en què s’han invertit 1,4 milions d’euros, forma part del paquet de 3 milions que s’han destinat en els darrers anys a millorar l’equipament.

27/03/2023 12:14 h

Ajuntament de Barcelona

La substitució dels 3.600 metres quadrats de paviment del Mercat de la Boqueria s’ha completat en deu setmanes i dues fases, cosa que ha permès garantir el funcionament de l’equipament. El nou paviment està format per una base d’aglomerat asfàltic acabat amb resina i àrids granítics per garantir-ne la durabilitat.

Aquesta intervenció se suma a d’altres actuacions de millora, com la construcció i la posada en funcionament de l’Aula Gastronòmica, la renovació de la il·luminació i la renovació i millora del clavegueram.

Paral·lelament, s’està duent a terme la instal·lació de sistemes de control de coloms a l’estructura del mercat, oberta a l’exterior, on es troben les zones de nidificació i estada de les aus, i es preveu que s’acabi a mitjan any.

Millores en la xarxa de mercats municipals

L’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB) invertirà 4,5 milions d’euros en la millora de la xarxa de mercats municipals durant l’any 2023. El conjunt d’intervencions inclou pintar paraments interiors verticals i horitzontals, substituir puntualment portes i baranes i actuar en cels rasos dels equipaments.

En total, en els darrers quatre anys s’hauran destinat 100 milions d’euros a millorar i rehabilitar els mercats, una xifra rècord que suposa dedicar 1 de cada 4 euros del pressupost de l’IMMB al manteniment d’aquests equipaments.

Etiquetes associades a la notícia