Es comença a construir el nou Mercat de l’Abaceria

Aquesta setmana comencen les obres de reforma del Mercat de l’Abaceria, a Gràcia. Serà un edifici amb 14.350 metres quadrats de superfície que constarà de planta baixa, entresolat dividit en dues altures i tres plantes subterrànies. Es preveu que les obres durin aproximadament 24 mesos i tinguin un pressupost de 22,5 milions d’euros.

23/10/2023 15:07 h

Ajuntament de Barcelona

El projecte de reforma s’ha treballat conjuntament amb el teixit veïnal i comercial del mercat i dels entorns, i recull la petició principal del veïnat: augmentar uns 1.500 metres quadrats el verd a l’espai públic. Es recuperarà tot l’espai del perímetre del mercat i, de manera més evident, la zona del carrer de la Mare de Déu dels Desemparats, on es crearà un espai públic d’estada i per a l’activitat veïnal.

L’obertura d’un accés a la façana del carrer de Torrijos permetrà habilitar una zona àmplia de vestíbul per a activitats temporals de tot tipus. En total, el teixit associatiu del barri guanyarà 6.000 metres quadrats per fer activitats.

Es recuperarà la imatge noble de la coberta, que es farà compatible amb un espai per a l’eficiència energètica. S’alternaran peces ceràmiques i panells fotovoltaics enrasats amb un tractament colorit, això permetrà generar energia sense la necessitat de grans sobrecobertes ni peces visualment agressives.

La distribució d’espais del nou Mercat de l’Abaceria, que torna al seu emplaçament original, serà en planta baixa amb zones per als establiments d’alimentació i els no alimentaris, un entresol i tres plantes sota terra. A la -1 hi haurà un establiment d’autoserveis i a la planta -3 es reserven espais per a usos logístics d’entitats i associacions del barri.

Canvis de sentit amb motiu de les obres

Amb motiu de l’inici de les obres es farà un canvi de sentit a la travessera de Gràcia, entre el carrer del Torrent de l’Olla i el carrer de Roger de Flor. S’aprofitarà per posar un semàfor i un gual de vianants a la cruïlla del carrer del Torrent de l’Olla amb Penedès/Puigmartí. També canviarà de sentit el carrer de Ciudad Real, entre la travessera de Gràcia i el carrer de Ramón y Cajal.

S’alterarà el recorregut del bus 114 i, puntualment, del 39 (quan es faci el pas de vianants i el creuament de serveis a Torrent de l’Olla). També s’allargarà el carril bici bidireccional de la travessera de Gràcia fins al carrer de Montmany.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades