Canvis en la mobilitat per les obres del nou mercat de l’Abaceria

Es farà un canvi de sentit a la travessera de Gràcia, entre els carrers de Torrent de l’Olla i Roger de Flor. També canviarà de sentit el carrer de Ciudad Real, entre la travessera de Gràcia i el carrer de Ramón y Cajal.

25/10/2023 13:08 h

Ajuntament de Barcelona

Aquesta setmana comencen les obres de reforma del Mercat de l’Abaceria, a Gràcia. I, entre altres modificacions, comportaran un canvi de sentit a la travessera de Gràcia, entre el carrer del Torrent de l’Olla i el carrer de Roger de Flor. També canviarà de sentit el carrer de Ciudad Real, entre la travessera de Gràcia i el carrer de Ramón y Cajal.

També vinculat a les obres, s’aprofitarà per posar un semàfor i un gual de vianants a la cruïlla del carrer del Torrent de l’Olla amb Penedès/Puigmartí i s’allargarà el carril bici bidireccional de la travessera de Gràcia fins al carrer de Montmany.

Les obres i aquests canvis comportaran diverses afectacions a la mobilitat, principalment a la travessera de Gràcia i el passeig de Sant Joan.

Des d’aquesta setmana s’està treballant en la remodelació del parterre del bulevard central del passeig de Sant Joan, a la cruïlla amb la travessera de Gràcia. Per aquestes obres, els diumenges 29 d’octubre i el 5 de novembre quedarà un únic carril de circulació habilitat en sentit Llobregat en aquest tram de la travessera de Gràcia. En sentit Besòs els vehicles s’hauran de desviar pels carrers de Bailèn, Indústria i reincorporació al lateral Besòs del passeig de Sant Joan.

Entre els dies 6 i 11 de novembre, de nou, quedarà un únic carril de circulació habilitat. A més, entre els dies 13 i 17 de novembre també quedarà afectada la circulació del carril bici del costat muntanya.

El cap de setmana de l’11 i el 12, i el diumenge 19 de novembre es produirà un tall total del carrer del Torrent de l’Olla a la cruïlla amb la travessera de Gràcia. En aquest cas, la circulació es desviarà per travessera de Gràcia i els carrers de Bailèn i de Tordera. Aquests talls també alteraran el recorregut de la línia de bus 114 i, puntualment, del 39, que realitzaran el mateix desviament plantejat pels vehicles.

A més a més, del 13 al 17 de novembre també es faran treballs de retall de vorera a la cruïlla entre travessera de Gràcia i el carrer de Quevedo. Per fer-ho, es realitzarà un tall de circulació del carrer de Quevedo a l’alçada de plaça de John Lennon. El trànsit es desviarà pel carrer de Ramis, de Milà i Fontanals i la travessera de Gràcia.

Afectacions el cap de setmana del 25 i 26 de novembre pel canvi de sentit de la travessera de Gràcia

Posteriorment, el cap de setmana del 25 i el 26 de novembre, es passarà a dur a terme el canvi de sentit de travessera de Gràcia, entre els carrers del Torrent de l’Olla i de Roger de Flor, i del carrer de Ciudad Real, entre la travessera de Gràcia i carrer de Ramón y Cajal.

El dissabte 25 es tallarà la travessera de Gràcia, entre els carrers del Torrent de l’Olla i Bailèn. Es desviarà el trànsit pels carrers del Torrent de l’Olla, Llibertat, Monistrol, Indústria i el lateral Besòs del passeig de Sant Joan. Per la seva banda, diumenge 26 es treballarà el tram entre els carrers de Bailèn i Roger de Flor. En sentit Llobregat quedarà un carril de circulació habilitat, mentre que el sentit Besòs es desviarà pels carrers de Bailèn, Indústria i el lateral Besós del passeig de Sant Joan.

Quan finalitzin els treballs tota la Travessera de Gràcia, entre el carrer del Torrent de l’Olla i el carrer de Roger de Flor, quedarà configurada en sentit Llobregat, a excepció del tram situat entre el passeig de Sant Joan i el carrer de l’Escorial, on es permetrà el doble sentit de circulació.

El canvi de sentit també afectarà el recorregut del bus 114, que passarà a fer el següent itinerari provisional: Travessera de Gràcia, Torrent de l’Olla, Còrsega, Pau Claris, Rosselló i passeig de Sant Joan, fins a recuperar el seu recorregut habitual.

La nova configuració viària permetrà escurçar el recorregut dels camions pel barri i disminuirà l’impacte sobre aquest entorn, permetent una millor gestió logística de les obres. En el marc dels treballs també s’ha aprofitat per posar un semàfor i un gual de vianants a la cruïlla del carrer del Torrent de l’Olla amb Penedès/Puigmartí.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades