Vídeos d'actuacions i serveis

Barcelona és una ciutat que actua, que reivindica els drets de les persones, que promou una vida justa, digna i equitativa per a tothom. Coneix en format vídeo els projectes que l’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa els darrers anys, i navega pels serveis municipals que tens aquí a l’abast.
 • Barcelona, ciutat feminista

  Barcelona combat la violència masclista i la LGTBI-fòbia i clama cada vegada que una dona és assassinada. Amb una mirada feminista, es compromet amb la vida i té el dia a dia i les necessitats de les persones al centre de les polítiques municipals.

  Actuacions de feminismes
 • Barcelona contra l’especulació

  Ningú no hauria de deixar casa seva o el seu barri per motius econòmics, expulsat per l’especulació immobiliària. Construïm més habitatge públic que mai, evitem que el turisme s’apoderi dels barris i tanquem els pisos turístics il·legals.

  Actuacions contra l'especulació
 • Barcelona, ciutat d’acollida

  Barcelona és una ciutat oberta i orgullosa de la seva diversitat, que treballa perquè totes les persones que hi arriben mantinguin els drets intactes i rebin l’assistència necessària. La regularització i la convivència als barris en són peces clau.

  Actuacions de ciutat d'acollida
 • Barcelona, ciutat saludable

  La qualitat de l’aire és una qüestió de salut i està estretament relacionada amb la manera de moure’ns per la ciutat. El 80% de la contaminació prové dels cotxes i les motos; per això cal reduir-los i optar pel transport públic i la bicicleta.

  Actuacions de ciutat saludable
 • Drets socials

  Volem una societat més justa i reduir les desigualtats. L’educació, la salut i les cures a la gent gran i a la infància són drets. Alhora, actuem en les emergències, en els casos de pobresa energètica, evitant talls de subministraments.

  Actuacions de drets socials
 • Habitatge

  L’habitatge és un dret, i una obligació de tothom garantir-lo. Construïm més habitatge públic que mai: el 30% de les promocions privades serà assequible. Evitem desnonaments, promovem la rehabilitació i defensem el dret dels llogaters.

  Actuacions d'habitatge
 • Mobilitat

  La posada en marxa de les línies 9 i 10 del metro, així com l’ampliació de les xarxes de bus i de carrils bici, formen part d’un nou model de mobilitat. Un nou model que no contamini i contribueixi a construir una ciutat saludable.

  Actuacions de mobilitat
 • Pla de barris

  Per reduir les desigualtats entre els barris, hem invertit 150 milions en l’educació, l’urbanisme, l’economia i els drets ciutadans dels 16 barris més vulnerables. Els veïns i veïnes n’han assenyalat les necessitats i les actuacions.

  Actuacions de Pla de barris
 • Transformacions urbanes

  Totes les places, carrers i superilles que s’han reurbanitzat han significat més espai per a les persones i menys trànsit. La Model, Vil·la Urània i Ca l’Alier han renascut com a equipaments veïnals.

  Actuacions de transformacions urbanes
 • Memòria

  La memòria democràtica i popular de la ciutat és un patrimoni que cal conservar i difondre. Recordem totes les lluites per la democràcia, la igualtat i el benestar, com el moviment obrer, l’antifeixisme o el feminisme.

  Actuacions de memòria
 • Economia i innovació

  Crear ocupació digna, estable i de qualitat és el camí per aconseguir una ciutat més justa i redistributiva. Les principals línies de treball aposten per la innovació tecnològica i per un nou model econòmic social, col·laboratiu i de proximitat.

  Actuacions d'economia i innovació
 • Lideratge públic

  La transparència i la participació ciutadana són imprescindibles per al bon govern. Alhora, per oferir un millor servei públic, s’ha ampliat la plantilla municipal, s’han revertit privatitzacions i ha nascut l’operador energètic públic i metropolità.

  Actuacions de lideratge públic
 • Cultura

  Des de la cultura popular fins al pensament i la innovació. Un teixit cultural ric i divers que arriba a tots els racons, amb la Mercè als barris, i baixa el pensament al carrer amb les biennals, un model experimental, d’intercanvi i diàleg.

  Actuacions de cultura
 • 17A Ciutat de pau

  La resposta ciutadana a l’atemptat del 17 d’agost de 2017 va mostrar una Barcelona unida, plural i acollidora. Els objectes que persones de tot arreu van deixar a la Rambla com a mostra de condol i homenatge s’han conservat i catalogat.

  Actuacions de 17A