Connectem Barcelona per reduir la bretxa digital

Quatre-centes llars vulnerables de la Trinitat Nova rebran dispositius electrònics, accés a internet de qualitat i capacitació digital. Es tracta de la primera de les mesures del “Connectem Barcelona: projecte pilot d’inclusió digital als barris”, que busca reduir la bretxa digital.

09/07/2021 13:03 h

Ajuntament de Barcelona

La prova pilot, que s’iniciarà al setembre i durarà un any, permetrà fer un seguiment i avaluar l’impacte dels programes d’acompanyament i capacitació digital, que tenen com a objectiu obtenir el màxim benefici d’aquesta connexió a la xarxa. Les conclusions que se n’extreguin permetran definir i quantificar polítiques digitals per a l’eliminació de la bretxa digital a tota la ciutat.

Connectem Barcelona forma part del plantejament de la ciutat per una transició digital justa, que busca assolir la bretxa digital zero i té el suport actiu de 30 organitzacions, entre entitats i empreses, que s’han implicat en el disseny i el llançament d’aquest projecte.

Hi han col·laborat la majoria d’operadores de telecomunicacions, fabricants de dispositius digitals i de programari i entitats representatives de l’ecosistema tecnològic a Catalunya, així com entitats del tercer sector, del districte de Nou Barris i del barri de la Trinitat Nova.

Precarietat digital

Aquest projecte és una iniciativa pionera per lluitar contra la nova font de desigualtat social que suposa la digitalització i que la pandèmia de la covid-19 ha fet més evident.

Diversos estudis, com L’enquesta sobre la bretxa digital a Barcelona (2020), que assenyalava que un 8,1% de la població de Barcelona no té accés a internet, posen de manifest que la precarietat digital augmenta les situacions de vulnerabilitat i mostren una preocupació per la bretxa de l’ús.

Etiquetes associades a la notícia