Patis oberts d’escoles bressol: noves activitats de joc i cultura a l’aire lliure

04/03/2022 13:23 h

Anna Sánchez

Als patis de les escoles bressol municipals La Mar, Gràcia, Cargol i Ralet – que formen part del programa “Patis oberts al barri” – des de març i fins al juny tenen lloc noves activitats de joc i culturals a l’aire lliure, dins l’horari d’obertura d’aquests patis, els dissabtes de 10 a 13 hores.  El programa s’adreça a infants fins als 6 anys i les seves famílies. 

A partir del dissabte 12 de març, i dins del marc del programa municipal de patis oberts a les escoles bressol, l’EBM La Mar (districte de Ciutat Vella), l’EBM Gràcia (districte de Gràcia), l’EBM Cargol (districte d’Horta – Guinardó) i l’EBM Ralet (districte de Nou Barris) ofereixen un ampli ventall d’activitats infantils de jocs, culturals i llibres: animació musical, teatre, contes o titelles, entre d’altres.

Les activitats s’adrecen a nens i nens fins als sis anys, que hauran d’anar sempre acompanyats de persones adultes de referència. Totes les activitats culturals començaran a les 11.30 h i l’entrada serà lliure i gratuïta. Veure programació per setmana i escola bressol en aquest document.

La proposta té com a objectiu oferir als infants de 0 a 6 anys més oportunitats de joc a l’espai i equipaments públics, i se suma a la línia de treball Barcelona Ciutat Jugable que vol avançar cap a una ciutat més jugable i jugada. En tant que el joc és un dret reconegut de la infància a la convenció dels drets dels infants cal impulsar oportunitats de joc lliure, inclusiu i divers i avançar en el dret a jugar.

Patis oberts escolars i de bressol

El programa de patis oberts es desenvolupa a 60 patis distribuïts entre els deu districtes de la ciutat, amb horaris de matí i de tarda segons els casos. Aquesta xifra inclou els quatre patis de les escoles bressol incorporats l’any passat al programa i que donen servei específicament a infants fins als sis anys, que han d’anar sempre acompanyats de la seva mare, pare o algun familiar.

Es tracta d’una iniciativa promoguda per la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, conjuntament amb l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, amb la col·laboració de tots els districtes de la ciutat, Biblioteques de Barcelona, i de diverses entitats educatives i socials.

Es pot consultar quins patis obren a cada districte, el calendari, els horaris i les activitats programades, a través del web dels “Patis escolars oberts al barri” del web d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona.