Obre la Finestreta Única Empresarial

Amb l’adhesió de l’Ajuntament a la Finestreta Única Empresarial (FUE), més de 185.000 autònoms i empreses barcelonines podran accedir als seus serveis i gestionar de manera integral i unificada a través d’un únic punt d’accés tots els tràmits administratius vinculats a la seva activitat, ja siguin de la Generalitat, locals o estatals.

27/01/2022 14:28 h

Ajuntament de Barcelona

Amb aquesta incorporació, la FUE ja és present al 97% dels municipis i ofereix servei al 95% de la població. Dona cobertura als més de 650.000 autònoms i empreses de Catalunya, concretament, segons les dades de l’Idescat del 2020, 375.267 autònoms i 279.481 empreses.

Actualment està en curs la incorporació d’onze municipis més, que representen el 5% de la població de Catalunya: Sabadell, Castelldefels, Vilafranca del Penedès, Sant Quirze del Vallès, les Franqueses del Vallès, Sant Sadurní d’Anoia, Argentona, Pallejà, Calonge, Viladasens i Fontanilles.

L’objectiu del conveni és fer evolucionar el model de la FUE en la línia que preveu la Llei 18/2020. En els propers quatre anys, les administracions signants treballaran conjuntament per assolir els objectius específics següents:

  • Relació digital per defecte.
  • Canal Empresa com a únic portal.
  • Desplegament del model evolucionat de la FUE al món local.

Es calcula que la reducció dels tràmits, l’augment de la transparència, la simplicitat dels procediments i l’eliminació del temps d’espera per iniciar l’activitat empresarial comportaran una reducció estimada de costos de 38,4 milions d’euros l’any a empresaris i autònoms, un cop la llei estigui totalment desplegada.

L’adhesió a la FUE forma part d’una de les mesures establertes al pla “Barcelona fàcil”, que la ciutat va posar en marxa l’any 2021 i que preveu una reducció dels tràmits i processos per iniciar una activitat econòmica.

Ha estat possible gràcies al conveni amb la Generalitat de Catalunya, les diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, l’Associació Catalana de Municipis (ACM), la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i el Consorci d’Administració Oberta de Catalunya (AOC). Els serveis de la FUE estan disponibles per via telemàtica, a través del Canal Empresa, o de manera presencial, mitjançant la xarxa d’oficines de gestió empresarial (OGE).

 

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades