Tres naus industrials esdevindran nous pols d’activitat econòmica

La corporació Mondragón, Palo Alto BCN XRLAB i IACC són els projectes guanyadors per dinamitzar tres naus industrials en desús i crear-hi nous pols d’innovació, d’atracció de talent i d’inversions que diversifiquin l’economia de Barcelona. En tots els casos s’ha valorat la capacitat de fomentar l’emprenedoria, la competitivitat empresarial, la sostenibilitat, el coneixement del sector de cada pol d’activitat i el retorn social, i tot plegat, amb l’encaix dels objectius de l’agenda Barcelona Green Deal.

16/02/2023 10:32 h

Ajuntament de Barcelona

S’han presentat els projectes estratègics i els socis privats que, conjuntament amb l’Ajuntament i a través de Barcelona Activa, desenvoluparan els projectes:

  • Mondragón, Hub Indústria 4.0: treballarà en la iniciativa Barcelona Circular Hub a la nau del carrer de la Ciutat d’Asunción, 16, a Sant Andreu, per afavorir nous models de negoci d’economia circular i acompanyar la transformació digital de les pimes. Comptarà amb empreses emergents i empreses clau en la indústria del segle XXI i oferirà formació contínua en el context empresarial.
  • UTE Palo Alto BCN XRLAB: formada per Ingenia Cultura, Arsmediatech i Lavinia Services serà l’encarregada d’engegar el pol d’investigació, innovació i emprenedoria en l’àmbit de les indústries creatives, a la nau E de Palo Alto. S’especialitzarà en la creació i la difusió de projectes audiovisuals a partir de les noves tecnologies aplicades als àmbits de la cultura, la comunicació, els videojocs, l’oci, l’educació i nous formats que s’adaptin als diferents públics.
  • Institute for Advanced Architecture of Catalonia (IAAC): desenvoluparà el Barcelona Urban Tech a la nau del carrer d’Àvila, al Poblenou, que oferirà programes de formació i atracció de talent, acompanyament a empreses en innovació oberta, laboratoris d’experimentació i actuacions per connectar el hub amb la comunitat i ecosistemes locals. Acollirà projectes de transició energètica i treballarà en l’energia per a edificis de zero emissions, nanomaterials i dades massives urbanes, entre d’altres àmbits.

Un cop s’acabin les obres, els nous pols d’innovació entraran en funcionament progressivament entre els anys 2024 i 2025 i impactaran en 250 pimes i empreses emergents i més de cinc mil persones l’any, a través de formacions, esdeveniments i creació de comunitats.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades