Punts d'informació i atenció de les violències masclistes i LGTBI-fòbiques durant la Mercè

En el context de les festes de la Mercè, l’Ajuntament de Barcelona habilitarà dos espais a l’Estadi Olímpic de Montjuïc i la Plataforma Marina del Fòrum per sensibilitzar, prevenir i atendre la violència masclista i LGTBI-fòbica.

23/09/2021 11:22 h

Meritxell Guixà

El servei està adreçat a informar, sensibilitzar i atendre en cas de violències masclistes o LGTBI-fòbiques.

A més dels dos punts d’informació, hi haurà dues parelles de professionals itinerants  que transitaran a peu per la zona al voltant de cada punt. En cas de necessitat l’equip activarà el protocol d’actuació coordinat entre Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra, serveis sanitaris i serveis municipals d’atenció, així com amb la resta del personal municipal implicat en l’organització dels diferents esdeveniments.

Els horaris del servei seran els següents:

Estadi Olímpic:
Dies 23, 24 i 25 de setembre: de 19:00 a 01:00 h
Dia 26 de setembre: de 19:00 a 23:00 h

Plataforma Marina del Fòrum
Dies 23, 24 i 25 de setembre: de 19:00 a 01:00 h

La Guàrdia Urbana també ha establert itineraris segurs que faciliten una sortida ordenada i segura de les zones de les Festes de la Mercè i el desplaçament de les persones cap al transport públic per tal de prevenir violències masclistes i LGTBI-fòbiques.

S’han establert dos itineraris segurs des de la zona de l’Estadi Olímpic i des de la Plataforma Marina:

  • Actes Estadi Olimpic: Av. de l’Estadi – zona d’escales fins a l’av. dels Montanyans – vorera costat Llobregat de MNAC – Mirador del Palau – escales fins a pl. de les Cascades – pl. Josep Puig i Cadafalch – pl. Carles Buigas – av. Reina Maria Cristina – pl. Espanya.
  • Actes Plataforma Marina: Pl. Leonardo da Vinci – pl. Llevant – Rambla de Prim – Llull.

Etiquetes associades a la notícia