Més habitatge públic de lloguer assequible a la Verneda i la Pau

Comencen les obres de construcció de la promoció d’habitatge públic de lloguer assequible al carrer de Lola Iturbe Arizcuren, al barri de la Verneda i la Pau. El projecte, amb un disseny innovador i sostenible, té un pressupost de 4,99 milions d’euros i es preveu que es completi durant el primer trimestre del 2024.

03/01/2023 16:50 h

Ajuntament de Barcelona

L’edifici de la promoció de Lola Iturbe Arizcuren constarà de vuit plantes, amb cinc habitatges per planta, i una coberta verda, i correspon a la proposta guanyadora dels arquitectes Vicente Guallart Furió i Daniel Ibáñez Moreno, juntament amb la constructora ACSA Obras e Infraestructuras, SAU.

La façana principal tindrà orientació al carrer de José Garrido Gámez, i l’accés principal serà pel carrer de Lola Iturbe Arizcuren.

A la coberta s’hi instal·larà un hivernacle solar d’autoproducció alimentària amb 45 panells fotovoltaics i els equips d’aerotèrmia dels habitatges, a més de testos per plantar-hi arbres petits.

Nous mètodes de construcció

La nova promoció és un dels sis edificis industrialitzats que s’han resolt en dos concursos públics i que estan dissenyats amb l’objectiu de reduir l’impacte ambiental i escurçar els terminis de construcció. Gràcies a mètodes constructius innovadors, la promoció de Lola Iturbe constarà d’una estructura de fusta en forma de forjats de CLT (sigles de cross laminated timber, una tecnologia que fa servir panells de fusta contralaminada) i una estructura vertical amb parets de càrrega, també de CLT.

Aquest nou edifici d’habitatge públic desenvolupat amb mètodes de construcció industrialitzada segueix el camí d’altres projectes innovadors que s’han engegat a Barcelona, com els allotjaments de proximitat provisionals (APROP), que ja sumen dos edificis amb més d’una seixantena de pisos a la ciutat.

Etiquetes associades a la notícia