Neix el primer operador d’habitatge publicoprivat de l’Estat

Habitatge Metròpolis Barcelona, una empresa mixta constituïda juntament amb l’AMB i la unió de dues empreses privades, Cevasa i Neinor, és el primer operador d’habitatge publicoprivat a Espanya. L’empresa mixta construirà 4.500 habitatges de lloguer protegit a la ciutat i l’àrea metropolitana en un termini de vuit anys.

05/11/2021 16:41 h

Ajuntament de Barcelona

Habitatge Metròpolis Barcelona ja ha formalitzat l’ampliació de capital necessari per engegar el projecte de construcció de 4.500 pisos a l’àrea metropolitana de Barcelona, la meitat dels quals es construiran a la ciutat.

La construcció tindrà quatre fases, la primera impulsarà 640 habitatges a Barcelona, Sant Boi de Llobregat, Montgat i Sant Adrià de Besòs. Es calcula que allotjaran aproximadament 1.600 persones i que generaran al voltant de mil llocs de treball. En aquesta primera fase, a Barcelona es construirà a les localitzacions següents:

  • La Marina del Prat Vermell, en dos solars amb capacitat per a 125 habitatges.
  • La Sagrera, en un solar amb capacitat per a 106 habitatges.
  • Casernes de Sant Andreu, en un solar amb capacitat per a 112 habitatges.

Tots els habitatges es destinaran a lloguer protegit amb preus per sota dels de mercat i seran sempre de titularitat pública. Pel que fa a la construcció, l’operador ha de garantir-ne la qualitat ambiental i la sostenibilitat amb criteris d’estalvi energètic i fomentar-ne l’accessibilitat i la qualitat arquitectònica.

Etiquetes associades a la notícia