Sant Martí tindrà 151 nous habitatges socials construïts amb un mètode industrialitzat

Adjudicats els projectes de quatre promocions d’habitatges socials a Sant Martí que es fabricaran de manera industrialitzada amb un mètode més ràpid i sostenible. L’objectiu de la licitació és reduir l’impacte ambiental associat a la fabricació dels materials i els terminis d’execució de les obres per agilitzar l’ampliació del parc públic d’habitatge de la ciutat.

02/08/2021 16:14 h

Ajuntament de Barcelona

L’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB) ha adjudicat el projecte i obra per aixecar quatre promocions d’habitatge públic de lloguer social i assequible als barris del Besòs i el Maresme i la Verneda i la Pau, que seran una nova llar per a més de 350 persones.

Les promocions s’ubicaran als solars següents:

  • Carrer de Pallars, 477 (el Besòs i el Maresme), de 42 habitatges, adjudicat a Constraula.
  • Carrer del Marroc, 180 (el Besòs i el Maresme), de 45 habitatges, i que ha guanyat Constructora del Cardoner, Avintia Construcción, Exe. Arquitectura – Vivas Arquitectos i La Casa por el Tejado – Part by Part.
  • Carrer de Binèfar, 22 (la Verneda i la Pau), de 24 habitatges, encarregat a Grup Mas.
  • Passatge d’Arriassa, s/n (la Verneda i la Pau), de 40 habitatges, amb la proposta guanyadora d’Acsa, Obras e Infraestructuras, SAU.

Les quatre propostes comparteixen, en el procés constructiu, la reducció de l’impacte ambiental associat a la construcció dels edificis, que s’aconsegueix, d’una banda, amb una gestió eficient dels materials utilitzats a través d’elements reciclats i reciclables, i, de l’altra, amb la producció al taller dels elements estructurals, fet que permet un menor impacte de l’obra. La inversió municipal prevista és d’onze milions d’euros. 

Més informació

Etiquetes associades a la notícia