La plaça d’Antonio López canvia de nom i passa a ser la plaça d’Idrissa Diallo

La plaça d’Antonio López es converteix en dues places que tenen com a noms oficials Idrissa Diallo i de Correus.

25/03/2022 12:48 h

Districte Ciutat Vella

Des del 1940 la plaça portava el nom d’Antonio López, primer Marquès de Comillas, empresari que s’havia enriquit amb el tràfic d’esclaus durant el segle XIX. Durant els darrers anys, diverses campanyes ciutadanes van promoure el canvi de denominació per tal que portés el nom del jove migrant guineà mort l’any 2012.

Idrissa Diallo va arribar a Espanya al desembre del 2011 saltant la tanca de Melilla, on va ser detingut i traslladat al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de Barcelona. Dues setmanes després va morir a l’hospital on se’l va traslladar des del CIE per una insuficiència respiratòria.

El Plenari del Districte de Ciutat Vella va aprovar el canvi de denominació de l’espai el 15 de juliol de 2021.

El canvi de denominació també afecta a l’espai de l’altra banda de la Via Laietana, que a partir d’ara passa a anomenar-se plaça de Correus, nom amb el que era conegut popularment ja que es troba just davant d’aquest equipament.

El canvi de nom ha estat reconegut i aprovat per totes les parts implicades en l’àmbit històric, social i municipal i ja forma part del nomenclàtor actual de la ciutat.

Etiquetes associades a la notícia