Nous models d'Interculturalitat als districtes

Els plans interculturals de districte són la novetat d'enguany i permeten crear estratègies d'implementació específiques per a les particularitats de cada context.

14/12/2021 11:09 h

Districte Horta-Guinardó

La línia Impulsem la interculturalitat del Programa BCN Interculturalitat, tanca l’any amb una tendència a l’alça cap al treball intercultural territorialitzat, amb la creació d’un nou Servei d’Interculturalitat, el Servei d’Interculturalitat de Gràcia, i quatre plans d’acció intercultural de Districte en marxa a Horta-Guinardó, Sants-Montjuïc, Ciutat Vella i l’Eixample.

El model d’implementació de la interculturalitat en format de Servei permet tenir una acció coordinada i un punt de referència pel que fa a les propostes interculturals al territori. Els plans interculturals de districte són alhora la novetat d’enguany que permeten crear estratègies d’implementació de la interculturalitat específiques per a les particularitats de cada context.

Aquests diferents models d’acció aterrada i contextualitzada són, en definitiva, la materialització d’una aposta política de transversalització de la perspectiva intercultural a la ciutat contemplada al nou Pla BCN Interculturalitat 2021-2030.

També dins d’aquest marc d’acció del Pla de ciutat, destaquem com a novetat una nova línia de treball d’assessorament a biblioteques que té com a objectiu heterogeneïtzar la selecció del fons bibliogràfic que es pot trobar als seus catàlegs. Es considera important que les biblioteques com a espai potencial de distribució del coneixement a la ciutat reconeguin la diversitat de sabers existents produïts més enllà del continent europeu i nord-americà.

Tot i patir les conseqüències de la crisi sanitària, tanquem l’any amb nombrosos projectes i processos reactivats i en marxa que apunten cap un any nou ple de reptes i noves línies de treball intercultural a la ciutat.