Vint equipaments de proximitat esdevindran casals comunitaris

A Sant Martí, el Casal de Barri Besòs, l'Espai Via Trajana i el Casal de Barri Espai Antoni Miró Peris funcionaran com a centres logístics, amb suport material i acompanyament com a infraestructura social que perduri més enllà de la pandèmia

19/06/2020 10:17 h

Ajuntament de Barcelona

El teixit social i comunitari ha estat clau per fer front a la pandèmia. Per això l’Ajuntament de Barcelona posa a disposició d’aquestes xarxes veïnals vint casals de barri i altres equipaments de proximitat que funcionaran com a casals comunitaris i punts logístics amb material d’autoprotecció, espais físics per fer reunions, punts de connexió a internet, equipament informàtic i espai d’emmagatzematge, entre d’altres.

A més del suport material, els equipaments tindran relació directa amb els serveis socials municipals i suport organitzatiu i econòmic. Els casals comunitaris disposaran de petits fons per a despeses imprevistes de fins a 1.500 euros mensuals per centre.

La inversió municipal per a l’adequació dels vint equipaments és de 365.000 euros: 315.000 del pla de xoc social per fer front als efectes de la crisi provocada per la covid-19 i 50.000 de l’Àrea de Cultura, Educació i Ciència i Comunitat per a despeses de gestió i dinamització del projecte.

Casals comunitaris oberts al mes de juny

La iniciativa es posarà en marxa en vint casals durant el mes de juny coincidint amb la reobertura dels equipaments. Es preveu una segona fase per ampliar la xarxa de casals comunitaris fins a un total de trenta equipaments a tota la ciutat.

A Sant Martí, els tres centres que esdevindran casals comunitaris el mes de juny són el Casal de Barri Besòs, situat en el Besòs i el Maresme, l’Espai Via Trajana, situat al barri de la Verneda i la Pau, i el Casal de Barri Espai Antoni Miró Peris, que dona servei al veïnat del Clot i el Camp de l’Arpa del Clot.

ALTRES CENTRES COMUNITARIS A LA CIUTAT

Districte de Ciutat Vella
Casal de Barri del Raval
Es determinarà els propers dies

Districte de l’Eixample
Casal de Barri Espai 210
Espai Calàbria 66

Districte de Sants-Montjuïc
Casal de Barri La Vinya
La Lleialtat Santsenca

Districte de les Corts
Centre Cívic Tomasa Cuevas – Les Corts

Districte de Sarrià – Sant Gervasi
Casal de Barri Can Rectoret
Centre Cívic Casa Orlandai

Districte de Gràcia
Centre Cívic el Coll – La Bruguera

Districte d’Horta-Guinardó
Casal de Barri Mas Guinardó
Centre Cívic Carmel

Districte de Nou Barris
Casal de Barri Ton i Guida
Casal de Barri Torre Baró
Centre Cívic Can Basté

Districte de Sant Andreu
Casal de Barri Torre de la Sagrera
Centre Cívic Trinitat Vella