Alliberats més de 600 tritons del Montseny al seu hàbitat natural

El Zoo de Barcelona participa en un projecte de recuperació d’aquest amfibi considerat el més amenaçat d’Europa occidental. Durant les darreres setmanes s’han alliberat 354 exemplars joves i 266 larves en diferents torrents del Montseny. Amb aquestes noves reintroduccions, ja són més de 3.000 els exemplars alliberats al seu hàbitat natural des del 2010.

22/05/2024 17:05 h

Ajuntament de Barcelona

Els exemplars de tritó provenen del Zoo de Barcelona, els centres de fauna de Torreferrussa i del Pont de Suert de la Generalitat de Catalunya, el Centre de Recerca i Educació Ambiental de Calafell (CREAC) i el Zoo de Chester, tots amb programes propis de cria i creixement de les larves d’aquest amfibi. Aquesta acció s’emmarca en el projecte europeu Life Tritó Montseny.

A més del tritó del Montseny, el Zoo participa en projectes per reintroduir a la natura la tortuga de rierol (Mauremys leprosa), la tortuga mediterrània (Testudo hermanni), el fartet (Aphanius Iberus), el ferreret (Alytes muletensis), el turó europeu (Mustela putorius) i l’ibis ermità (Geronticus eremita), entre altres.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades