S’instal·len les primeres papereres d’autocompactació a la ciutat

Els propers dies es col·locaran deu papereres d’autocompactació al districte de Ciutat Vella. Es tracta de papereres de gran capacitat previstes per a espais d’ús intensiu, que permeten augmentar cinc vegades el volum de recollida de residus d’una paperera estàndard. La prova pilot servirà per valorar-ne l’extensió a altres punts de la ciutat.

02/11/2023 15:48 h

Ajuntament de Barcelona

Les papereres compactadores tenen un disseny hermètic que evita que els animals hi puguin furgar i que se’n propaguin les olors. A més, incorporen un sistema d’avís quan la paperera s’acosta a la capacitat màxima i usen una interfície de programació d’aplicacions (API) que es pot connectar a la plataforma de gestió dels serveis de neteja de la ciutat, de manera que són més avançades tecnològicament.

Són més sostenibles, per tres motius: redueixen la freqüència de recollida i, per tant, la mobilització de vehicles destinats a aquesta tasca, funcionen amb tecnologia solar i tenen una vida útil de més de deu anys.

Les deu unitats inicials se situen al cor de la ciutat, concretament, a la plaça Comercial, al carrer de Valldonzella amb el de Joaquín Costa, a la plaça de Sant Miquel, a la Rambla, a tocar de plaça de Catalunya (dues unitats), al tram final de la Rambla (dues unitats), a la plaça de la Catedral, a la plaça de Vicenç Martorell amb el carrer de les Ramelleres i a la plaça del Mar.

El Pla Endreça a Ciutat Vella

La introducció d’aquest nou model de papereres s’emmarca en el Pla Endreça, que a Ciutat Vella es tradueix en el canvi de 221 bústies de recollida pneumàtica i la substitució de les 1.504 papereres tradicionals que hi ha al districte. Es retiren les papereres de menys de 70 litres i les dobles de 140 litres i es col·loquen la del model Barcelona, de 70 litres de capacitat, i la paperera doble, de 220 litres, a les zones amb més activitat i usos. Als espais on s’ha detectat un ús més intensiu s’hi afegeixen 20 papereres més.

 

Notícies relacionades