Primer pas per connectar el tramvia per la Diagonal

Comença el procés per ampliar el tramvia de les Glòries a Verdaguer amb la licitació de les obres del col·lector de la Diagonal. Aquests treballs augmentaran en un 70% la capacitat de drenatge de l’àrea, un pas previ i indispensable per executar la connexió tramviària. Les obres s’iniciaran a la tardor i duraran catorze mesos.

06/02/2020 17:54 h

Ajuntament de Barcelona

L’objectiu és enllestir els treballs subterranis abans de començar la urbanització de la Diagonal, que prioritzarà l’espai per als vianants, el transport públic i les bicicletes, un àmbit que és de competència municipal.

Paral·lelament a la remodelació urbanística es treballarà en la construcció de la xarxa ferroviària amb la Generalitat, que és l’Administració que en té la competència i que haurà d’aportar els recursos.

Segons el calendari d’obres previst, l’ampliació del tramvia de les Glòries a Verdaguer estarà enllestida el 2023.

Un tramvia de consens

L’acord municipal aprovat el gener del 2019 preveu un tramvia connectat en superfície i amb una gestió cent per cent municipal.

La proposta prioritza la connexió tramviària del tram de les Glòries a Verdaguer, que permetrà desplaçar-se entre aquests dos punts en set minuts.

Un cop completada la connexió, el tramvia enllaçarà nou municipis de l’àrea metropolitana amb el centre de la ciutat amb un sistema de transport més eficient i sostenible.

Què és un col·lector?

Un col·lector és una infraestructura de drenatge i emmagatzematge d’aigües residuals i pluvials que, conjuntament amb les canonades, configura el clavegueram de la ciutat.

El desdoblament del col·lector de la Diagonal, que es farà entre el carrer de Girona i el passeig de Sant Joan, ampliarà la capacitat de desguàs de la xarxa i millorarà el funcionament dels col·lectors dels carrers de Milà i Fontanals, Girona i Bailèn.

Les obres costaran 7,7 milions d’euros.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades