Recta final per començar la connexió del tramvia per la Diagonal

Amb l’aprovació del projecte executiu per construir el tram del tramvia entre la plaça de les Glòries i Verdaguer, es fan els últims passos perquè es comencin les obres d’aquest tram durant el primer semestre del 2021, que duraran 21,5 mesos. Paral·lelament, es posarà en marxa la pacificació de l’avinguda Diagonal, prioritzant l’espai dels vianants, les zones de trobada i el verd.

29/07/2020 18:21 h

Ajuntament de Barcelona

El Consell d’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolità ha aprovat per unanimitat el projecte constructiu de la primera fase de la connexió del tramvia per la Diagonal. La unió tramviària del tram que va de les Glòries a Verdaguer permetrà desplaçar-se entre aquests dos punts en set minuts. Es calcula que hi circularan unes 18.000 persones al dia. En aquest tram es crearan tres estacions —Verdaguer, Sicília i Monumental—, i la de la plaça de les Glòries es traslladarà a una nova ubicació.

Durant l’últim trimestre del 2020 es licitaran i adjudicaran les obres de la primera fase de la connexió del tramvia per la Diagonal, que es començaran durant el primer semestre del 2021 i s’acabaran el 2023. Les obres costaran 44,4 milions d’euros.

Paral·lelament, es pacificarà l’avinguda Diagonal entre les Glòries i Verdaguer perquè gairebé es dobli l’espai per a vianants, amb 13.000 metres quadrats més, i incrementarà la xarxa ciclista i les zones verdes.

Un cop completada la connexió, el tramvia enllaçarà nou municipis de l’àrea metropolitana amb el centre de la ciutat mitjançant un sistema de transport més eficient i sostenible.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades